Audi A4-Avant: Audi A4 B7 1.9tdi vast vliegwiel monteren??

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9tdi BRB 115pk

Hallo, blijkt nu mijn tweemassavliegwiel naar de eeuwige jachtvelden en had graag geweten of er mensen zijn die al ervaring hebben met het monteren van een vast vliegwielkit bij deze auto met deze motor? Ik zou ergens gehoord hebben dat bij deze de versnellingsbak bij bepaalde toerentallen lawaai zou maken bij het monteren van een vast vliegwiel. Iemand die al een vast vliegwielkit gemonteerd heeft op deze auto en wat zijn de ervaringen hiermee?

Groetjes,

Pieter

Pieterbza

Geplaatst door Pieterbza (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jos_br (0) PRO, 12 jaar geleden

In het topic wordt een versnellingsbak aangehaald die stukgegaan zou zijn na montage van een vast vliegwiel. Dit kan hier niets mee te maken hebben. Wel heb ik hier eens een langsgeplaatste motor/bak voorzien van een vast vliegwiel i.v.m het hoge koppel dat de motor produceert, bak blijft wel heel alleen erger ik me dood aan het geluid dat uit de bak komt. Bij de dwarsgeplaatste 02A bak kan prima een vast vliegwiel geplaatst worden (doet VAG tenslotte ook bij zwaar belaste auto`s), dit kan zelfs bij de 110pk Golf VI e.d.

Affijn, bij de BRB doe ik het niet.

Jos.

johannes twee (0), 12 jaar geleden

bij die versnellingsbak was de lagering van de pries-as volledig in gehamerd en stuk gelopen wat wijst op een doorgegeven trillingen van de motor dus is het raadzaam om dit te vermijden terug een tweemassavliegwiel te plaatsen
jo

jos_br (0) PRO, 12 jaar geleden

[quote=johannes twee]bij die versnellingsbak was de lagering van de pries-as volledig in gehamerd en stuk gelopen wat wijst op een doorgegeven trillingen van de motor dus is het raadzaam om dit te vermijden terug een tweemassavliegwiel te plaatsen
jo[/quote]
Ik heb dit soort schades ook mèt tweemassa vliegwiel hier gehad (zelfs DSG), dit zegt dus niets. Ik monteer hier gemiddeld meer dan 80 vaste vliegwielen per jaar, dan zouden er in de loop van jaren een hoop schades terug moeten komen.

Jos.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.