Audi A4: Audi A4 tikkend geluid vanuit motor

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5tdi V6

Beste medeforummers,

Sinds een aantal dagen hoor ik een tikkend geluid uit mijn auto. Het betreft een A4 uit 2002, 2.5tdi (ook gechipt) met een kmstand van 207000.

Het geluid is niet continue maar er zit wel een ritme in. Tiktiktik...tik...tiktik...tiktiktik...tik.tiktik. .. dat idee een beetje.

Het komt uit mn motor. Ik heb de kap al open gehad. Dit geluid hoor ik bij stationair. Als ik zachtjes gas geef dan blijft het maar als ik dan ineens flink gas geef dan is het ineens weg gedurende ongeveer een seconde of 40. Als ik dan weer zachtjes gas geef komt dat tikkende geluid weer terug in hetzelfde ritme als daarvoor.

Heeft iemand enig idee? Iemand van een garage kwam met het idee dat het zou kunnen zijn dat de injectoren niet perfect afgesteld zijn en dat dan de ene injector meer geeft dan de andere. Kan dit?

hieronder een link naar youtube met het geluidsfragment

http://www.youtube.com/watch?v=CzKuC9qeE...

tnose

Geplaatst door tnose (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

mrwortel (0), 13 jaar geleden

Beste Daniel,

Dit geluid komt mij redelijk bekend voor. Ook gehad bij mijn A6 2.5 TDI.
Om te beginnen zou ik het kleppendeksel verwijderen, motoren staan bekend vanwege t probleem ingesleten nokkenassen. Ik heb hier nog 3000 km mee kunnen doorrijden voordat ie overleden was. (Rep. kostte om de nabij 2500 euro's)
Nogmaals wil je zeker niet ontmoedigen begin bij begin dus verwijderen klepdeksel. Er wordt ook aangegeven dat je alleen de oliedop moet verwijderen dan kun je inderdaad wel iets zien maar dat is te weinig, tenzij dat al ingesleten is, om een juiste conclusie te trekken.

vrgr Paul

tnose (0), 13 jaar geleden

Dat idee had ik ook al een beetje. Vorig jaar de auto gekocht waarbij de handelaar zei dat ie ook daadwerkelijk de nokkenas modificatie had gehad, maar daar ga ik dan op dit moment aan twijfelen.

Donderdag gaat ie naar de garage toe.

mrwortel (0), 13 jaar geleden

Heb je bij de aankoop geen factuur gezien van de nokkenas modificatie? Bij aankoop altijd letten of deze motoren in t verleden al n keer n nieuwe brandstofpomp en nokkenassen met tuimelaars etc hebben gehad.
Mijn A6 heeft pas bij 389000 nieuwe nokkenassen gekregen. Kan dus ook lang goed gaan. Dus wie weet ligt de oorzaak ergens anders??!!

vrgr paul

P. Kelder (0) PRO, 13 jaar geleden

[quote=mrwortel]Kan dus ook lang goed gaan. Dus wie weet ligt de oorzaak ergens anders??!![/quote]
De cilinderkoppen zijn voorzien van oliesproeiers wellicht dat de nokkenassen niet / slecht van olie worden voorzien.

Gr. paul

tnose (0), 13 jaar geleden

ik heb helaas geen factuur daarvan gezien. Ik heb vandaag contact gehad met de handelaar en morgen kan ik hem daarover opbellen zodat hij via de computer na kan gaan of er dus een modificatie is geweest. Ik laat het jullie weten

tnose (0), 13 jaar geleden

Vandaag de handelaar aan de telefoon gehad en hij kon niks vinden van een nokkenas-modificatie... Terwijl dit dus bij de aankoop van de auto wel verteld werd. Wat is jullie advies hierin? Rechtsbijstand erop zetten of heeft dat geen zin?

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Als het niet zwart op wit staat, kunnen jullie wat hoog en laag gaan springen..

Bewijs maar eens dat hij dat verteld heeft, denk dat je daar weinig kans mee maakt,

Maar zou zeggen, leg je verhaal eens uit bij de rechtsbijstand en kijk wat hun zeggen, niet geschoten is altijd mis..

mrwortel (0), 13 jaar geleden

beste Daniel

Lees net je bericht, maar kan nergens terugvinden of de oorzaak is gevonden. Zou dus aktie ondernemen zodra je er zeker van bent dat de nokkenassen ook de oorzaak zijn. Wat stefan aangeeft, zo zou ik t ook uitvoeren. Maar wat zegt de handelaar, wil ie niks toegeven?

vrgr Paul

mrwortel (0), 13 jaar geleden

weet je inmiddels al meer??

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.