Audi A6: Audi A4 Trilt bij 120-140

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5 TDI

Mijn auto trilt behoorlijk bij snelheden tussen 120-140 km/h. Ik heb de auto vorig jaar oktober gekocht met zomerbanden. Toen viel het euvel al op, maar dacht toen dat het aan de wielen lag. UItbalancern heeft toen weinig geholpen. In november heb ik toen winterbanden laten monteren, waarbij het probleem duidelijk minder werd. Ik ging er dan ook van uit dat het aan de banden lag.

Vorige maand heb ik weer nieuwe zomerbanden (Michelins) laten monteren, en het trillen was er weer. De wielen zijn inmiddels 4x gebalanceerd en op hoogte slag gekontroleerd. Ook de uitlijning zou volgens de garage binnen de normen liggen.

Ik heb me laten vertellen dat het ook aan slechte schokbrekers kan liggen, maar veel mensen lijkt dit onwaarschijnlijk. Ik weet dat de schokbrekers minder zijn, maar ook weer niet zo slecht dat de auto een slechte wegligging heeft.

Heeft iemand hier soortgelijke ervaring mee ?

pdenessen

Geplaatst door pdenessen (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

arie549 (0) PRO, 16 jaar geleden

kogels/rubbers/aandrijfassen is dat allemaal gecontroleerd op speling? of schokbrekers er voor kunnen zorgen dat het trilt.....dan moeten ze wel heel erg slecht zijn......dan moet de auto ook als een zeilboot over de weg gaan...

pdenessen (0), 16 jaar geleden

[quote=arie549]kogels/rubbers/aandrijfassen is dat allemaal gecontroleerd op speling? of schokbrekers er voor kunnen zorgen dat het trilt.....dan moeten ze wel heel erg slecht zijn......dan moet de auto ook als een zeilboot over de weg gaan...[/quote]

pdenessen (0), 16 jaar geleden

Er zit een kleine speling op de fusee kogels van de voorwielen. Maar de auto tril achterin. Ik voel geen trillingen in het stuur.

Ik kan "gemakkelijk" 200 rijden (in duitsland :), zonder het idee te hebben dat ik de auto niet onder controlle heb.

Hoe zit met stabilisatie stangen?

arie549 (0) PRO, 16 jaar geleden

trillen achterin....voelbaar in stoel en bodem? cuppende achterbanden? kijk daar eerst maar eens naar.......cuppen, oftewel zaagtand profiel..met de gladde hand over het loopvlak voelen...dan voel je het meteen mochten de bandjes cuppen.

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=pdenessen]Er zit een kleine speling op de fusee kogels van de voorwielen. Maar de auto tril achterin. Ik voel geen trillingen in het stuur.

Ik kan "gemakkelijk" 200 rijden (in duitsland :), zonder het idee te hebben dat ik de auto niet onder controlle heb.

Hoe zit met stabilisatie stangen?[/quote]
Eerst de speling verhelpen,mogelijk het probleem,iets wat speling heeft kan gaan trillen en het doorgeven aan de carosserie,vooral op hogere snelheden.
Wind kan trouwens ook trillingen in de auto veroorzaken.

Ricky,

pdenessen (0), 16 jaar geleden

De banden zijn Michelin energu 205/55 r16 (waren) splinternieuw. Het trillen zit inderdaad in de stoel en bodem. Het trillen is onafhankelijk van de wind, maar ik heb het idee dat het erger in bochten is. Verder is het ook wisselend op het soort asfalt.

Bij hogerer snelheden heb ik er veel minder last van. (Goed excuus om hard te rijden :)

123kdk (0), 16 jaar geleden

Hebben wij ook. Trilt als een gek die A6 van mij.

Zie: http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...

pdenessen (0), 16 jaar geleden

Het probleem is inmiddels opgelost. Het lag uiteindelink dus toch aan een hoogteslag aan een Band. Naar een goede bandenboer gaan, die een balanceer machine heeft die ook de hoogteslag kan meten. Dit is een aparaat waar een drukrol tegen de band wordt gezet en de slag kan meten.

123kdk (0), 16 jaar geleden

Ook ik ben naar een bandenboer geweest die de drukrol heeft, maar helaas zonder resultaat. Het probleem zit niet in de wielen noch in de banden. Wij hebben derhalve geen oplossing gevonden (helaas).

Ik ben blij dat het probleem bij u opgelost is!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A6 of stel zelf een nieuwe vraag.