Audi A6 Avant 2012: Audi A6 2012 3.0 bitdi dipje

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat, Motorcode: CGQ, Motorinhoud (cc): 3000, Vermogen (kw): 230

Beste leden,

mijn naam is Hüs en woonachtig in het oosten. Sinds bijna een jaar ben ik trotse eigenaar van een Audi A6 C7 2012 bi-tdi met standaard 313PK.
Heb voor enkele maanden geleden de auto laten chippen en was erg tevreden. Tot een paar weken geleden.
Mijn auto heeft een dipje als ik op de autobaan vermogen vraag.
Dus stel ik rij 100km/u en ik vraag vermogen dan schakelt de auto 1 of 2 versnellingen terug en trekt de auto en heb vervolgens een dipje (paar milliseconden) en trekt weer door. Je hoofd gaat even naar voren en weer naar achteren. Ook met de topsnelheid blijft ie dippen, hij schommelt dan een beetje bij vol gas, blijft even dippen (moeilijk te omschrijven) het lijkt op inhouden maar het is heel kortstondig. Topsnelheid is nu ongeveer 236 km/u terwijl de auto een begrensde top had van 250km/u, deze heb ik er af laten halen en heb 280km/u op de teller met gemak behaald.

Paar weken geleden ging de auto in noodloop, nadat de gloeispiraal lampje begon te branden.
Storingen: P102C00, P008800, P157000. Brandstoftemperatuur sensor was de storing. De overige 2 leken te komen door een ''verkeerde inspuiting'' doordat de temperatuur niet goed gemeten konden worden.
Sensor vervangen door een OEM sensor. Tot op heden geen noodloop of gloeispiraal lamp meer gehad.

Ik heb de stangen van de Wastegate eens bekeken. Van beide turbo's zit er een speling in. In de kleine turbo zit meer speling dan in de grote turbo....mag daar speling zitten? Kan dit mijn probleem zijn? Is dit te testen?

Jullie hulp is welkom
Alvast bedankt voor de reactie(s)

hus104

Geplaatst door hus104 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

harry4203 (930) PRO, 1 jaar geleden

Zou het niet raadzaam zijn de auto eerst eens weer origineel te schrijven om te kijken wat ie dan doet? Wellicht slaat ie dan zelfs een storing op als de klacht er dan ook in zit.

hus104 (0), 1 jaar geleden

Uiteraard kan dat, maar omdat ie in eerste instantie met chip super beviel verwacht ik in tweede instantie niet dat het wat gaat brengen. Daarom ben ik ook hier om ‘even’ te brainstormen 😁

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A6 of stel zelf een nieuwe vraag.