Audi A6 2007: S6 soms eerst schok/bok bij optrekken vanuit stationair alvorens te versnellen

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: BXA, Motorinhoud (cc): 5300, Vermogen (kw): 320

Hallo, alvast bedankt voor het lezen en meedenken! Sinds vorige maand ben ik de trotse eigenaar van een Nederlandse S6 uit 2007 met 115dkm. Hij heeft drie jaar stilgestaan dus eerst is alle olie en vloeistof vervangen. Ook alle banden filters bougies airco en de versnellingsbak is gespoeld (die olie zag er niet heel slecht uit - differentieel olie is ook nog helder). Alles wat het onderhoudsboekje en twee bekende monteurs nodig vonden.

De auto rijd goed, alles voelt goed aan, wellicht mis ik wat vermogen, maar ik vergelijk met een M135i (360pk VS 440pk maar 500kg minder en modernere versnellingsbak). Wellicht als het volgende probleem onschuldig is gemaakt/verklaart eens goed in de toeren gaan wekken 😬

Probleem: nu ik er 300km mee gereden heb, heb ik een aantal keer gemerkt dat hij (bij groen licht of vanuit stationair rollen) als ik rustig optrek, hij - enkel in de sport stand meen ik) niet gelijk versnelt maar dan eerst een lompe schok/bok kan geven.

Het lijkt alsof hij te laat & lomp schakelt / de vertanding pakt, maar ik heb geen idee (en hoop dat ik het zo überhaupt duidelijk omschrijf 😅).

Herkent iemand dit - of moet ik iets duidelijker maken? Alvast bedankt!

RBNKC

Geplaatst door RBNKC (0) , lid sinds 1 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

RBNKC (0), 1 jaar geleden

RBNKC (0), 1 jaar geleden

Vandaag kwam dit naar boven. Lijkt mij niet gerelateerd. Voor nu laten resetten en als het terug komt lopen we de pomp en slangen na. Dacht toch voor de zekerheid delen dat dit de enige foutcodes zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A6 of stel zelf een nieuwe vraag.