Audi A6 Avant: Audi A6 start soms niet en valt soms stil

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5 TDI V 6

hallo,

Ik heb hier een audi A6 V 6 TDI, deze valt op willekeurige tijden stil, soms start ie gewoon weer na een half uurtje, soms rijdt deze 1 dag en start deze s'morgens weer niet. Nu heeft ie van de hele dag maar 1 x gestart. Wat mij wel opviel was als de wagen start kan ik in de motor ECU als deze niet start kan ik geen fouten uitlezen. Bij niet starten gaat het lampje van esp even uit en dan weer aan en gat het gloeispiraaltje totaal niet aan. wanneer ik het contact aan zet en zie dat het esp lampje uit gaat en uit blijft start de wagen.
Bij het uitlezen van de abs/esp module krijg ik volgende foutcode P 1850 dat ik niet kan wissen, heeft hier iemand ervaring mee?

Alvast bedankt.

mvankuyk

Geplaatst door mvankuyk (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

audia4 (0) PRO, 11 jaar geleden

lijkt een gevalletje relais 109... zit er een grijze of een zwarte in? in het laatste geval, maak hem open en controleer de print. bij breuk ffe 2 tientjes in de dealer investeren. de grijze is een verbeterde versie.

Maar, het kan ook zomaar de schakelaar van het contactslot zijn.

mvankuyk (0) PRO, 11 jaar geleden

Heb ik ook gedacht dus heb ik relais 202 en 219 vervangen vanmorgen, maar steeds met hetzelfde resultaat, zou er een defect kunnen zijn in mijn motorstuurdoos?

moderator pc forum (0) PRO, 11 jaar geleden

[b]Vergeet niet om de oplossing ook te vermelden. Degene die helpt bij het oplossen van een probleem hoort graag hoe het is afgelopen![/b]

mvankuyk (0) PRO, 11 jaar geleden

motor ecu binnen gedaan voor nazicht, deze bleek stuk, even laten herstellen en rijdt weer als vanouds

P. Kelder (0) PRO, 11 jaar geleden

Dank voor de feedback

Gr. paul

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A6 of stel zelf een nieuwe vraag.