Audi A3 2000: Audie A3 1.6 LPG loopt op 2 poten foto bougie bijgevoegd

Bouwjaar: 2000, Brandstof: LPG, Motorcode: 1,6

Probleem met de A3 van vriendin van mijn zoon. Motor liep na starten op 2 poten, op benzine en LPG, stampte bijna de auto uit. Bougie 4 er uit gedraaid (zie foto) dit bougiebeeld ken ik niet, de aanslag lijkt wel steen, is keihard. De andere 3 bougies hebben een normaal beeld. Omdat dit op 2 poten lopen zowel op LPG als benzine gebeurd, was mijn conclusie, eerst maar eens bougies vervangen, ook omdat de gemonteerde bougies niet geschikt zijn voor LPG. Bougies vervangen door LPG bougies. Leuk werkje want de gas injectoren zitten net voor de onderste bouten van het spruitstuk. Heeft wel geholpen, de motor loopt nu op 3 poten. Omdat er ook meer dan normaal koelvloeistof bijgevuld moet worden, denk ik omdat die aanslag op de bougie mijns inziens lijkt op ketelsteen aan een lekke koppakking. Motor gebruikt ook olie.
Heeft iemand een idee wat het probleem kan zijn?

bazuin96

Geplaatst door bazuin96 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

moderator (0) PRO, 10 jaar geleden

Denk ook lekke koppakking. Trek de kop er maar af......... Druk op het koelsysteem?

bazuin96 (0), 10 jaar geleden

Niet extreem veel druk op koelsysteem.
Intussen ook compressie getest, geen compressie op cilinder 4.
Dus lekke koppakking of lekke klep. Volgens mij in beide gevallen voor deze auto niet meer de moeite waard om deze motor te repareren.

P. Kelder (0) PRO, 10 jaar geleden

[quote=bazuin96]Volgens mij in beide gevallen voor deze auto niet meer de moeite waard om deze motor te repareren.[/quote]
Probeer een goede kop in de sloop te vinden. Deze Rep. is zeker de moeite wel waard.
Je koopt voor dat geld (de rep.) geen betere auto..

Gr. paul

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.