Audi Tt: Auto wil NIET starten !

Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8T

Mijn auto wil opeens niet meer starten. Hij is 's avonds in de garage gezet en de volgende morgen slaat hij niet meer aan. Inmiddels al geprobeerd om de accu enige tijd eraf te halen om de computer te resetten maar heeft niet geholpen.
Een kennis (automonteur) heeft met VAG-COM de auto uitgelezen maar geen enkele foutcode was aanwezig. De startblokkering etc. lijkt te werken omdat een 'verkeerde' sleutel wordt weergegeven door het dan knipperende oranje lampje van de auto met sleutel in het dashboard.

Ik had een paar dagen geleden dit probleem ook al maar na enige tijd de accu eraf gehaald te hebben bleek de auto daarna weer gewoon te starten. Daarna is hij dus weer enkele dagen gewoon gestart.

Ik heb voorafgaande aan het probleem de auto ook met de andere (verkeerde) reservesleutel die nog niet ingeleerd is proberen te starten. Ik weet niet of dit samenhangt met dit probleem of dat het toevallig is en er toch iets anders aan de hand is. Ook de kennis monteur (AUDI/VW) weet niet wat nu de oorzaak is of kan zijn. Wie heeft suggesties ?

alfer

Geplaatst door alfer (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi TT? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Erik,

Omdat jij nu de accu los gekoppeld hebt, en hem erna probeerde uit te lezen, kan misschien verklaren waarom er geen fouten aanwezig zijn, wellicht zijn ze weg ( gereset )

Heb je de startblokkering ook uitgelezen ?

Wat is het bouwjaar ?

Laat die kennis monteur dan eens bij het begin beginnen, is er nog een vonk aanwezig en krijgt de motor nog brandstof ? Zekeringen heel en relai's werken naar behoren ?

alfer (0), 14 jaar geleden

[quote=stefan84]Erik,

Omdat jij nu de accu los gekoppeld hebt, en hem erna probeerde uit te lezen, kan misschien verklaren waarom er geen fouten aanwezig zijn, wellicht zijn ze weg ( gereset )

Heb je de startblokkering ook uitgelezen ?

Wat is het bouwjaar ?

Laat die kennis monteur dan eens bij het begin beginnen, is er nog een vonk aanwezig en krijgt de motor nog brandstof ? Zekeringen heel en relai's werken naar behoren ?[/quote]
Stefan,

ok, dat zou kunnen, nadat de accu weer aangesloten was heb ik wel weer diverse keren proberen te starten en hij heeft hem daarna uitgelezen dus zou denk ik de fout wel weer aanwezig had moeten zijn.
Zou het kunnen zijn dat dit alles veroorzaakt is door het wisselen met de sleutels.
Volgens mij wordt bij een reset toch niets gewist ofzo van de orginele sleutelcode ?
De monteur doet vandaag nader onderzoek (vonk, bezinepomp etc.) effe afwachten maar weer....hopen dat het allemaal meevalt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi TT of stel zelf een nieuwe vraag.