Audi A4: Belletjes in olie en 2 tikken bij starten (alleen s'ochtends)

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Sinds gister hoorde ik 2 tikken bij het starten van mijn motor (alleen s'ochtends).
Ik heb vandaag even olie gepeild, direct na het rijden en zag belletjes in mijn olie (4x gepeild omdat ik er verbaasd over was), het peil was wel goed verder.

Omdat ik me toch zorgen maakte, heb ik een half uur later de olie opnieuw gepeild (de motor had niet meer gelopen in dat half uur), maar nu zaten er geen belletjes meer in de olie. Motor opnieuw gestard maar hoor ook geen tikken.

Een tijdje terug had de garage er 0,5 liter olie teveel in gegooid waardoor het peil boven het maximum staat, maar sinds een paar weken is het peil weer onder het maximum (dus het leek me in orde).

8 uur later weer gestart, geen geluid (alleen als hij dus 15 uur gestaan heeft), wel ontdekt dat er een stuk van de peilstok is afgebroken, kan dit er iet mee te maken hebben?

Iemand een idee waar dit op kan duiden?

Alvast bedankt!

frank_b

Geplaatst door frank_b (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

frank_b (0), 17 jaar geleden

Probleem is inmiddels opgelost, er bleek een stukje van de olie pijlstok agebroken te zijn en dit is waarschijnlijk in de olie terecht gekomen. Inmiddels bijna 1000km verder geen problemen dus zal wel goed zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.