Audi A4: Uitval van motor, stuurbekrachting en meters op snelweg bij 100

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI 85 kw

Bij de heenweg naar Spanje géén problemen met de audi, terug echter kregen wij midden in Frankrijk problemen. Nadat de auto even warm heeft gedraaid (5 - 10 minuten), dit was 's morgens vroeg) en wij de tol waren opgereden en nog geen 10 minuten onderweg waren begonnen er 2 lampjes te branden en een piepend geluid (eenmalig), dit bleken de lampjes van de abs en de esp. Bij deze storing reed de auto 138 km/uur op cruiscontrol. Na deze storing heb ik de auto van de cruiscontrol af gehaald en de snelheid laten zakken tot 100 km/uur. Wel liep de temperatuur van de koelvloeistof terug naar 80, 70 en 65. Nog geen halve minuut later vielen alle meters van het dashboard uit, de motor viel uit, geen stuurbekrachting. Op de vluchtstrook alles nagelopen, auto laten afkoelen, olie gecheckt alles 100%.

Later nog wel 2x gestopt omdat de temperatuurmeter terugzakte naar 60 / 65 graden. Dit tot in Luxemburg gehad en vanaf Luxemburg geen problemen meer met deze temperatuurmeter.

P.s ook in Spanje heb ik de temperatuur wel af en toe iets onder de 80 graden zien staan, terwijl 90 graden normaal is.

Heeft iemand een oplossing of idee bij dit probleem van totale uitval.

Uitlezen bij de dealer heeft niet mijn voorkeur, daar er teveel fout is gegaan in het verleden en vandaar dat ik het eerste even via deze weg willen proberen.

Ranny

Geplaatst door Ranny (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

bill almere (0), 17 jaar geleden

Ben geen prof , maar dit lijkt wel een kapotte dynamo of bedrading hiervan.
Daar zou ik het in ieder geval zoeken.Als je dynamo kapot is zit er nog even power in je accu,die je dan leegtrekt.
Wanneer de metertjes een te lage spanning krijgen,geven deze meestal de verkeerde waardes aan,brandstof temp enz.
En als de spanning bijzonder laag is valt ook de brandstofpomp uit.
Ik hoop dat je hier iets aan hebt, groetjes en succes , bill.

Ranny (0), 17 jaar geleden

Bill, bedankt voor je reactie. Ik denk niet dat het aan de dynamo ligt, want direct na het gebeuren heb ik de auto stil gezet langs de kant van de weg en even het contact uitgedraaid en wederom aangezet. Accu gaf oke aan, alle metertjes deden het weer, behalve de schommelende koelvloeistofmeter.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.