Audi Cabriolet: Benzinestank in kofferbak

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.6

Komt er bij iemand dit probleem bekend voor? In de kofferruimte is er een doordringende benzinelucht, ben inmiddels bij dealer in Zwijndrecht geweest en konden het niet vinden. Heb wel een aantal kopietjes van beschrijving/overzicht tankontluchting gehad.
Slangen (voor zover ik erbij kon zonder tank uit te bouwen) gecontroleerd, geen resultaat.
Wie kan mij hierbij op weg helpen?

dbhberg

Geplaatst door dbhberg , lid sinds 15 jaar geleden

3 Reacties

jan T PRO, 14 jaar geleden

ik zou eens naar de vlotter aansluiting kijken boven op de tank.
ergens in de koffer of onder de bak zit een plaat die er uit kan daar onder zit de vlotter kijk eens of je daar wat zit aan de slangen en of afdichting.
maakt het nog uit of de tank vol of leeg is?

groetjes jan.

dbhberg, 14 jaar geleden

Bij een Cabriolet zit de tank achter de achterbank en heeft allerlei onluchtingsslangen (afkomstig linker en rechter deel van de tank) die op een expansiereservoir uitkomen en via een zwaartekrachtklep naar een absorptie-koolfilter onder het rechter voorspatbord.
Ik heb intussen het exp.reservoir eruit gehad (tank moet hiervoor losgemaakt worden en iets verschoven) en het zwaartekrachtklepje getest.
Normaal moet je het klepje kunnen doorblazen met enige druk en bij 45gr. kantelen sluit deze klep (sluit de weg af naar het koolfilter).
Het lijkt erop dat dit het euvel (ging in eerste instantie moeilijk, na een aantal keren doorblazen soepeler) geweest is, eerst de kofferbak de tijd geven om te luchten en hopelijk gaat de lucht weg?!

In ieder geval bedankt voor je reactie!!

Groeten, Dennis

jan T PRO, 14 jaar geleden

nou dennis we hopen dan maar dat het over is je hebt in iedergeval de boel goed nagezien.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi MG-F of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.