Audi A6 Avant: Binnenverlichting

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5 TDI 110 kw

Ik heb sinds enige tijd het probleem dat als het interieur donker is bij het openen van de rechter achterportier de binnenverlichting niet meer gaat branden.Lastig als een medepassagier moet in of uitstappen.Binnenverlichting werkt wel op de sleutel en centrale vergrendeling.Na uitzetten contact gaat het ook branden.Heb geïnformeerd en storing blijkt vaak in het slot te zitten.Sinds vandaag treedt de storing ook op in het rechter voorsorteren?,kan toeval zijn of is dit een gevolg van het al aanwezig zijn van het euvel in de achterportier?Linker zijde voor en achter werken goed.

Is dit alleen te repareren door gehele sloten te vervangen of kan een slot gerepareerd worden? Neem aan dat het een schakelaartje(microswitch) is die defect is en is hier bij te komen om te vervangen. Nieuw sloten zal wel een dure aangelegenheid zijn?

Wie kan mij een tip geven hoe te op te lossen?

Bij voorbaat dank

Grimmelikhuijsen

Geplaatst door Grimmelikhuijsen (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 11 jaar geleden

[quote=Grimmelikhuijsen]of kan een slot gerepareerd worden? Neem aan dat het een schakelaartje(microswitch) is die defect is en is hier bij te komen om te vervangen. Nieuw sloten zal wel een dure aangelegenheid zijn? Wie kan mij een tip geven hoe te op te lossen?[/quote]
Een nieuw slot kost +/- €140,- is wel het meest betrouwbaar.

Gr. paul

Grimmelikhuijsen (0), 11 jaar geleden

Paul,
Dank voor je reactie.Nieuwe sloten zouden het oplossen en uiteraard is dat het beste, maar ik was benieuwd of het te repareren is ongeacht de te nemen moeite. Ik vind het een sport om het te repareren indien mogelijk.Ik was benieuwd of de slotunits opengemaakt kunnen worden om bij een schakelaartje?? te kunnen komen. Ik ben bekend met fijne elektronica en zeer kleine componenten in en uit solderen dus dacht ik aan reparatie.
€140,- valt wel mee maar ik heb er twee nodig en een microswitch is veel goedkoper. De tijd die het me kost is niet van belang.
Weet jij of zo'n slot unit überhaupt opengemaakt kan worden of is het dichtgegoten en alleen in zijn geheel vervangbaar.

Hoor graag van je.

BVD Frank Grimmelikhuijsen

Grimmelikhuijsen (0), 11 jaar geleden

Probleem binnenverlichting wordt uitgebreid naar andere storingen heb ik het vermoeden??
Tijdens het rijden ging spontaan alle binnen verlichting branden. Ik had het idee een klikje in mijn portier te horen. Zal maar zeggen het geluid van de centrale vergrendeling. Ben gestopt en heb de deur geopend en weer gesloten. Verlichting ging uit. Na enkele kilometers ging weer de verlichting aan. Heb nu het volgende.

De centrale vergrendeling werkt niet meer van binnen uit. Op de display wordt aan gegeven dat er een portier open staat. Binnen verlichting werkt helemaal niet meer met uitzondering van de achterklep(avant). Auto is wel op slot te doen met de afstandbediening maar de rode ledjes op de portieren branden niet. Alarm is volgens mij niet ingeschakeld!!
Bij het sluiten van de auto knipperen de richtingaanwijzers(alarmlichten( niet. Bij het openen van de auto knipperen de richtingaanwijzers(alarmlichten) twee keer(zoals normaal)
De auto begint soms spontaan te knipperen maar alarm geeft geen claxonsignaal .

P. Kelder (0) PRO, 11 jaar geleden

[quote=Grimmelikhuijsen]Probleem binnenverlichting wordt uitgebreid naar andere storingen heb ik het vermoeden?[/quote]
Dit kan kloppen, in het slot worden meerdere functies elektronisch geregeld...

Gr. paul

Grimmelikhuijsen (0), 11 jaar geleden

Heb nieuw slot geplaatst in de bestuurders portier en inderdaad werken de meeste functies weer zoals het hoort, heb echter nog wel in de display het auto symbooltje met portier open.Hierdoor kan ik het alarm niet activeren. Moet ik dit laten resetten bij een Audi dealer. Ik neem aan dat het linker voorportier slot het hoofdslot is. Ik hoorde op het moment van de storing dit slot ook klikken. Ik heb echter rechtsvoor het slot nog niet vervangen en hier heb ik problemen dat de binnenverlichting bij openen niet werkt. Dacht doe eerst het linker slot om alle storingen aan te pakken en zie dan wel wat er wel en niet werkt. Zou het deur open symbooltje hierdoor aan blijven staan. Wordt gek van al die elektronica!!

Dank je wel Paul voor je snelle reacties. Ik hoop dat je over dit laatste ook nog wat kunt zeggen.

Groeten.
Frank

Grimmelikhuijsen (0), 11 jaar geleden

Probleem opgelost. Ben naar de dealer Pon geweest. Blijkt een soort ketting reactie te zijn geweest. Bleek 3 defecte sloten te hebben. Naast linksvoor bleek rechtsvoor en -achter ook defect te zijn.Motorkap alarm schakelaar was ook niet helemaal lekker. Al met al duur grapje, maar ja, alles werkt weer perfect. Achteraf zijn nu ook een hoop rare storingen te verklaren, zoals loos alarm, knipperende lampen. Auto af en toe open enz.

Allemaal bedankt voor jullie reacties.

Gr. Frank Grimmelikhuijsen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A6 of stel zelf een nieuwe vraag.