Audi A3: Brandstofmeter blijft op 1/4 ( inhoud ) staan

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 / 90kp

Audi vrienden,

Al geruime tijd blijft de brandstofmeter op 1/4 staan en bij het starten vd motor verschijnt het oranje tank-lampje en het bekende gepiep. Of de tank nu vol of leeg is maakt niets uit, de meter blijf bij het starten op 1/4 staan. Hij gaat wel terug naar leegstand, wanneer het contact wordt uitgezet.
Wat ik zelf al gedaan heb:
Stekker boven vlotter verwijderd en met een electrodraad doorverbonden ( in de stekker zelf - zou hij dus theoretisch een volmelding moeten geven ) > hielp niet, bij het starten weer van leegstand naar 1/4

Contactje van de vlotter zelf vervangen, misschien dat deze versleten waren en het veertje van het contact strakker gezet waardoor hij harder tegen de pooltjes moet duwen > hielp ook, zelfde als bovenstaande.

Wat ik wel weet:

Ik heb spaning op het + draad, spaningsmeter gaat branden.

Doordat ik de accupool zowel + als - eraf heb gehaald, moet het systeem zich resetten. Toch heeft dit niet geholpen want ik had de stekker niet op de vlotter gezet en de meter kwam bij het inschakelen vh contact weer naar 1/4

Graag advies!!

A3 2001

Geplaatst door A3 2001 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

Accupool loshalen om iets te resetten werkt bijna niet bij v.a.g. auto's.
Kan zijn dat de vlotter stuk is of iets mis met de meter in instrumentenpaneel,met de testkast kun je de meter testen en de vlotter zou ook een storing aan kunnen geven,maar hij zal denk ik nu wel een storing aangeven omdat je de stekkers er al af hebt gehad (tenminste als je contact had aanstaan terwijl je de stekker eraf had).

A3 2001 (0), 13 jaar geleden

De stekker is van de vlotter en op het dashbord geeft hij geen storing aan, kan idd nog 1 ding proberen. Andere vlotter, als dat niet lukt maar naar een garage waar ik alles kan laten doormeten. Bedankt voor je reactie!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.