Audi A3: moeilijk starten, ruw lopen en uitvallen

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel, Motorcode: AGR 1.9 TDI

L.S.

Het volgende speelt er met mijn auto:

2 weken geleden ben ik naar de bosch diesel service geweest met het verzoek om de verstuivers te laten testen, dit gebeurde nadat gemeten werd dat verstuiver 2 niet mee werkte. Deze verstuiver is vervolgens gedemonteerd, gereinigd en opnieuw getest en werkte ook goed.

Nadat ik de verstuivers gemonteerd had in mijn auto, was er in eerste instantie niets vreemds op te merken. Nadat ik een paar honderd meter had gereden, begon de motor ontzettend ruw te lopen (blok schudt hevig). Het is mij ook meerdere malen overkomen dat bij het remmen de motor afsloeg, en met ontzettend veel moeite (doorstarten) aan kreeg. Bij de garage vertelden ze mij dat de dubbelmassavliegwiel zijn tijd gehad heeft. Deze vliegwiel is inmiddels vervangen door een vast vliegwiel (+ koppelingsset), maar het probleem was hiermee niet verholpen.

Ik verdenk nu zelf de dieselpomp van het slecht functioneren. Vreemd genoeg was dit probleem niet aanwezig voordat ik de verstuivers liet controleren.

Ik heb zelf vag-com tot mijn beschikking, en op groep 13 (http://www.gerritspeek.nl/vag-com_verstu... is te zien dat alle injectoren uitslaan naar 2.99mg, op het moment dat het blok hevig aan het schudden is.

Hebben jullie toevallig ideeën of suggesties, waar ik het nu verder moet zoeken?

Bij voorbaat dank.

mvg Abdel

Abdellos

Geplaatst door Abdellos (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

Welke storing staat erin?

Abdellos (0), 13 jaar geleden

[quote=ricky]Welke storing staat erin?[/quote]
Vreemd genoeg wordt er geen storingscode gegeven.

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

Hoor je toevallig ook een bijgeluid in de motor?
Wat wel eens voorkomt zijn kapotte klepstoters,deze zijn dan gebarsten,zou kunnen dat dat bij jou ook het geval is,maar dan hoor je wel een tik of ratelgeluid in de motor.
Kan je het eens filmen en op youtube zetten? Dan kunnen wij het ook zien en horen.

Abdellos (0), 13 jaar geleden

[quote=ricky]Hoor je toevallig ook een bijgeluid in de motor?
Wat wel eens voorkomt zijn kapotte klepstoters,deze zijn dan gebarsten,zou kunnen dat dat bij jou ook het geval is,maar dan hoor je wel een tik of ratelgeluid in de motor.
Kan je het eens filmen en op youtube zetten? Dan kunnen wij het ook zien en horen.[/quote]
Op http://ap2.zapto.org/ staan nu in ieder geval de mp4 opnames. Ben nu bezig om deze op youtube te zetten

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

Volgens mij hoor ik wel een klepstoter tikken,als ik jou was zou ik even het klepdeksel verwijderen (ligt er zo af) en heel goed naar de bovenkant van de klepstoters kijken,en ook goed kijken naar de nokken van de nokkenas.
Als klepstoters stuk zijn dan zie je of een deuk aan de bovenkant of barstjes of finaal gebarsten,de bovenkant hoort er heel glad uit te zien.

Abdellos (0), 13 jaar geleden

[quote=ricky]Volgens mij hoor ik wel een klepstoter tikken,als ik jou was zou ik even het klepdeksel verwijderen (ligt er zo af) en heel goed naar de bovenkant van de klepstoters kijken,en ook goed kijken naar de nokken van de nokkenas.
Als klepstoters stuk zijn dan zie je of een deuk aan de bovenkant of barstjes of finaal gebarsten,de bovenkant hoort er heel glad uit te zien.[/quote]
Kunnen defecte klepstoters ook de oorzaak zijn van het hevig schudden vh blok en afslaan tijdens het rijden?
Bedankt overigens voor je inbreng.

mvg Abdel

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

Ja dat klopt,als een stoter stuk is dan gaat die klep niet open met als gevolg dat die cilinder niet meedoet,ik ben niet 100 %zeker hoor maar ik zou het voor de zekerheid controleren.

Abdellos (0), 13 jaar geleden

[quote=ricky]Ja dat klopt,als een stoter stuk is dan gaat die klep niet open met als gevolg dat die cilinder niet meedoet,ik ben niet 100 %zeker hoor maar ik zou het voor de zekerheid controleren.[/quote]
Heb inmiddels de klepstoters bekeken, maar kon geen deuken of barsten aantreffen.

Wat ik vergeten ben te melden, is dat starten steeds moeilijker wordt. Ik moet nu langer de contact omzetten totdat de motor aanspringt. Dit was voorheen ook niet zo.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.