Audi A3: Cruise control a3 (en tuning)

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8i 20v

Ik heb zojuist een audi a3 gekocht. daar wil ik graag zelf cruise control opbouwen, en misschien laten chiptunen. Is dit mogelijk?? De auto heeft geen epc lampje op het dashboard maar ik wil weten of de cruise control orgineel of imitatie audi (dus geen universeel systeem). En heeft het zin om de auto te laten tunen of is dat niet mogelijk bij dit type en zo ja hoeveel pk en nm kun je daar mee winnen?

mvg luke

Luke6720

Geplaatst door Luke6720 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

audia4 (0) PRO, 16 jaar geleden

Tunen bij niet turbo benzine motoren levert weinig tot niets op. Deze wagens zijn toch al aardig snel.

Thijs11395 (0) PRO, 16 jaar geleden

Als de auto geen gaskabel heeft maar e-gas, dan is montage van CC meestal heel makkelijk. Is de gasbediening wel mechanisch, dan kan het meestal ook maar is veel meer werk (er moet een vacuumsysteem worden aangelegd). Als de auto origineel met CC leverbaar was, kun je het (originele) normaal gesproken ook achteraf inbouwen.

Succes, Thijs

audia4 (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=Thijs11395]Als de auto geen gaskabel heeft maar e-gas, dan is montage van CC meestal heel makkelijk. Is de gasbediening wel mechanisch, dan kan het meestal ook maar is veel meer werk (er moet een vacuumsysteem worden aangelegd). Als de auto origineel met CC leverbaar was, kun je het (originele) normaal gesproken ook achteraf inbouwen.

Succes, Thijs[/quote]
VDO tempomat met originele hendel van audi aan het stuur werkt in deze het beste en is economisch meest verantwoord. Origineel naderhand inbouwen is kostbare hobby. Deze wagens hebben bij mijn weten nog een gaskabel.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.