Audi 90: demperlager

Bouwjaar: 1989, Motorcode: 2.3

Moet bij het vervangen van een demperlager ook de veer los of kan ik de poot laten zakken en het lager er onder plaatsen.

aad51

Geplaatst door aad51 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi 90? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

audia4 (0) PRO, 16 jaar geleden

Heb je veerspanners bij nodig; als je tenminste het toplager van de veerpoot bedoeld. Veerpoot moet je uitbouwen voor deze aktie.

Ga niet zonder veerspanners aan het werk, dat eindigd in een gunstig geval namelijk of bij de tandarts voor een kunstgebit of minder gunstig in het ziekenhuis met een schedelbasis of gebroken kaak. De spanning van de veer is behoorlijk (gevaarlijk) hoog.

aad51 (0), 16 jaar geleden

Ik heb bij de golf II de poot laten zakken kompleet met veer en toen de lagerdemper vervangen.
Deze zit aan de nok van de veerpoot.
De veer zit vast met een schaal aan de demper en daarbovenop zit de demperlager.

audia4 (0) PRO, 16 jaar geleden

Volgens mij is bij de audi 80 de veerschotel en het toplager een geheel. Maar je kunt het zien als je de nieuwe in je handen hebt, of het veerpoot uitbouwt. Als de schotel een geheel is met het lager en rubber kun je hem niet uitbouwen zonder veerspanners.

Bij de golf 2 zit er idd een losse schotel onder die de veer opvangt, met daarbovenop een ronde moer die vrezelijk vast gerot kan zitten.

P. Kelder (0) PRO, 16 jaar geleden

Bestaat uit 2 delen 1) veerschotel 2) met daar boven op het lager in een mooie groene kleur ;)

Gr. paul

audia4 (0) PRO, 16 jaar geleden

Paul, moet je de veer nou spannen of niet; ik heb in mijn hoofd dat dat lager er niet afgaat zonder dat de veerschotel meekomt. (tegenwoordig pak je gewoon de volgende veerpoten van een sloper af; het aanbod A80 in perfecte staat op de sloop is geweldig)

P. Kelder (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=audia4]Paul, moet je de veer nou spannen of niet; ik heb in mijn hoofd dat dat lager er niet afgaat zonder dat de veerschotel meekomt.[/quote]
Het betreft ANTIEK zal es even neuzen en een plaatje er bij pakken.

Gr. paul

aad51 (0), 16 jaar geleden

OK bedankt. Zal wel veerspanners gebruiken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi 90 of stel zelf een nieuwe vraag.