Audi 80 1.6 TD: Dieselleiding doorgeschuurd

Bouwjaar: 1991

Hallo Audi Professional,
Heb deze vraag ook op het Particulieren forum geplaatst maar probeer het hier ook.

Mijn auto lekte diesel (motor viel uit, moeilijk starten ed), onder de auto grote plas, en de garage vertelde mij dat de dieselleiding tegen de carrosserie had geschuurd en door (=lek) was. Heeft iemand op dit forum wel eens gehoord van een audi met een doorgeschuurde dieselleiding? (lijkt me levensgevaarlijk)
Reacties worden zeer op prijs gesteld, ook als je bv al 10 jaar Audi's repareert en dit nog nooit meegemaakt hebt.

peterpm

Geplaatst door peterpm (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi 80? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Thijs11395 (0) PRO, 20 jaar geleden

Peter,

Ik denk dat het minder gevaarlijk is dan het lijkt. Diesel is nauwelijks vluchtig, dus er vormt zich geen dampwolk die kan ontploffen (zoals bij benzine zou gebeuren). Hooguit kan het aan de oppervlakte van de plas verbranden.

Groeten, Thijs, die verder ook geen specialist is

Henrie4493 (0), 19 jaar geleden

Bij mijn audi 100 CD turbodiesel van 1984 was een brandstofleiding van binnen in een bocht doorgeschuurd. Dat was echter wel nadat er ruim 500.000 op de teller stond.

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

jongens vergeet dat verhaal maar diesel wil als de beste branden...!!! en ook krijg je het zomaar niet meer uit, het is géén vluchtige brandstof..!! maar brand als de beste..!!

paul,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi 80 of stel zelf een nieuwe vraag.