Audi 80 1994: slecht starten

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 66

Ik heb de afgelopen 2 weken wel eens problemen met het starten.
Normaal start de motor na 1 keer maar de laatste weken moet ik wel eens 10 seconden aanhouden. Het gekke is dan dat de motor met 0 toeren loopt, hij moet heel ver weg komen. Na voorzichtig gasgeven gaat ie dan naar 1000 toeren. Wie heeft enig idee ?

gr. Johan

johan5615

Geplaatst door johan5615 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi 80? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

wiggers (0), 20 jaar geleden

het lijkt me slim om eens naar de bochies te kijken plus de contact punten, eventueel kun je ook even kijken naar de afstelling van de motor, maar er is nog een optie en dat is de startmotor veel succes!!!

PBleeker (0), 20 jaar geleden

Brandstoffilter ? , geen brandstof druk ?

audia4 (0) PRO, 20 jaar geleden

Temperatuur sonde naar de haaien, (en dan die van de computer, zou blauw kunnen zijn bij jouw auto) even doormeten. Ohmse weerstand bij koude motor moet anders zijn dan bij warme motor. (waardes voor dit type weet ik helaas niet) Ze zitten in een watermondje aan de achterkant van de cilinderkop, tegen het schutbord aan. In bepaald gevallen kunnen ze ook nog in een watermondje zitten, aan zijkant van de clinderkop tussen (boven) de bougies.

contactpunten passen ze bij audi al niet meer toe sinds 1985 dus daar hoef je ook niet naar te zoeken. Defecte hallgever(is de vervanger van de contactpunten) komt wel eens voor. Zitten onder de rotor van de stroomverdeler.

succes

johan5615 (0), 20 jaar geleden

Nou, het heeft even geduurd maar ik denk dat ik het probleeem heb gevonden. Ik heb de verdeelkap even eraf gehaald en wat bleek ? De contactpunten(wel degelijk aanwezig dus !)waren een beetje smerig. Na reiniging hiervan met een stukje schuurpapier heeft hij de kuren nog niet weer gehad.

audia4 (0) PRO, 20 jaar geleden

Even opgezocht, volgens Audi informatie zit er in dit bouwjaar en deze motor toch echt een hallgever, en geen contactpunten. heb je die niet toevallig geschuurd? Of bedoel jij met contacpunten de koperen delen van de verdeelkap en rotor??

Ben benieuwd

johan5615 (0), 20 jaar geleden

Ja, dat klopt, de 4 koperen deeltjes onder de kap en de rotor zelf, zijn dit dan geen contactpunten ? Motor is overigens 2.0 66 kw./1995.

gr. Johan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi 80 of stel zelf een nieuwe vraag.