Audi Tt 2004: DSG versnelingbak uitwisselbaar?

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.2 DSG

Hallo,


Is het mogelijk om een dsg versnellingsbak uit te wisselen met een ander bak nummer? Originele bak is GYU, nieuwe bak is HAH en 2 jaar jonger.

Mvg Marco

marcogt

Geplaatst door marcogt (0) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi TT? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

marcel7031 (0) PRO, 12 jaar geleden

Bel eens de DSG dokter. even googelen.

Petros (0) PRO, 12 jaar geleden

kalibreren lukte bij mij niet, versnellingsbak deed heel raar sloeg versnellingen over enz... weet wel niet meer welke versnellingsbakcodes het juist waren die omgewisseld waren, het was een 2.0tdi.

marcogt (0) PRO, 12 jaar geleden

Hallo, Ik heb de gok genomen de bak overgehangen en de oude mechatronic behouden. In dit geval was het dus wel mogelijk.

Bedankt voor het meedenken, mvg marco.

marcogt (0) PRO, 12 jaar geleden

Inmiddels is dit project af. Uiteindelijk heb ik iets te gemakkelijk gedacht bij deze ombouw. Doordat de nieuwe bak van een nieuwere generatie is (golf 5 naar 4) zijn er veel problemen voor gekomen, namelijk andere bak flenzen, niet werkende schakel flippers, achteruitrijdverlichting en diverse storingen. De software problemen waren door mij niet op te lossen, daar voor heb ik de DSG dokter / TVS engineering om hulp gevraagd. Ronald van de dsg dokter heeft voor mijn auto de complete software van de bak aangepast, Dsg schakelt nu feilloos zonder storingen en de schakelflippers en achteruitrijdverlichting werken nu ook. Ook heeft hij de schakelmomenten naar wens afgesteld evenals de motorsoftware aangepast. Ik raad het aan om bij problemen met een Dsg contact op te nemen met de DSG dokter omdat deze bakken haast de gecompliceerd zijn om zelf de diagnoses aan te stellen.

Mvg Marco

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi TT of stel zelf een nieuwe vraag.