Audi Tt: tikkende motor en oliedruk na vervanging distributieriem

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8t

Zo heb je een jaar niets en nu binnen een week 2 zaken. De ene de turbo die in de noodstand gaat. zie bericht van vandaag.

Nu heb ik vorige week de distributieriem vervangen. Vlak hierna piepte de auto als je stuurde. Oorzaak te weinig vloeistof in de stuurbekrachtigingspomp. Ook hoorde je de motor anders als anders na het vervangen van de riem. stationair tikt hij een beetje, soms wel soms niet. een rammel geluidje (lijkt bij de carter vandaan te komen) Rij ik naar huis vandaag gaat binnen 5 km het rode oliepotje knipperen op het dashboard! met 2x piep.. Wat raar dus direct stil gezet en gekeken naar het oliepijl. Deze zit een halve CM boven het maximum terwijl het toch al zeker 3 maand geleden is dat ik hem heb bijgevuld waarbij ik hem precies tot max had gevuld.. Vreemd. Toch weer een 5 km gereden en weer de olielamp. Daarna 30 km gereden en niets aan de hand. Nou wil de garage het filter onderaan de oliepomp vervangen!onderin de karter. Dat zou het probleem van het lampje zijn. Veel voorkomend vertelde hij me.

Wat vinden jullie van dit verhaal? Het is een tijdje geleden dat olie ververst is

RrRrik

Geplaatst door RrRrik (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi TT? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

jan5047 (0) PRO, 13 jaar geleden

is mogelijk komt ook bij vw voor dat olie zeef

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi TT of stel zelf een nieuwe vraag.