Audi Tt: Stroomverbruik na een paar dagen

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8L 20VT

Mijn auto trekt de accu na een paar dagen leeg. Als de auto vijf dagen stilstaat dan start 'ie niet meer. Het voltage wat ik op de accu heb gemeten is dan nog maar 9,1V.
Ik heb er vorige maand een nieuwe accu ingezet maar dat mocht niet baten. Ook heb ik de dynamo laten testen maar die is inorde. Als de motor loopt dan meet ik 14,1V op de accu.
Aftermarket in de auto is de radio en een parriot. Ik heb deze twee dingen afgekoppeld maar na vijf dagen was de accu weer leeg.
Ik heb het amperage gemeten op de plus pool en het komt vanuit de binnenkant van de auto. Het gekke is wanneer ik de auto op alarm zet (orgineel af fabriek) dan is de restspanning inorde. Je ziet 'm heel even pieken maar na 30 seconden valt het amperage mooi terug.
Ik beschik over Vag-Com met licentie. Wat ik zou willen loggen met Vag-Com is het amperage over een langere tijd maar ik kan nergens een groep vinden met amperage. Wel heb ik het voltage gevonden.

Wie heeft er nog suggesties voor mij? Alle hulp is welkom.

Anton472

Geplaatst door Anton472 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi TT? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kronenburg (0) PRO, 13 jaar geleden

Hoi Anton

haal de stekkers van je instrumentenpanneel eens los en meet dan nog eens, de kans is groot, dat het probleem daar zit.
het alarm/startblokering loopt ook via de klok.


groetjes,
garage kronenburg

Anton472 (0), 13 jaar geleden

Beste garage kronenburg,

Bedankt voor uw antwoord.
Zou u het nader kunnen uitleggen omtrent het instrumentenpaneel? Ook als ik het instrumentenpaneel demonteer en ik meet het amperage op de accu dan wordt het goed afgeregelt. Het probleem wat ik heb treedt dus na 4 a 5 dagen op. Bij 5 dagen gegarandeert dat 'ie leeg is.
Heeft u een soortgelijk probleem al eerder meegemaakt?

Alvast bedankt.
Anton

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi TT of stel zelf een nieuwe vraag.