Audi A4: dynamo

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 Turbo

Heb laatst de wegenwacht bij mij auto gehad omdat de auto niet starte, te weinig stroom. De monteur van de wegenwacht dacht dat de spanningsregelaar kapot was. Het bleek de vrijlooppoelie te zijn die slipte. Heb de dynamo laten revieseren maar nu kan ik merken dat het stroom weer minder word.
Er word mij ook verteld dat ik te weinig met de auto rijd, of te kleine stukjes en dat de auto dan meer verbruikt dan dat de dynamo kan laden.
Weet iemand wat het probleem kan zijn?
B.V.D gr Alex

alex7415

Geplaatst door alex7415 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Highway (155) PRO, 12 jaar geleden

Dit kan een mogelijkheid zijn. Wij hebben ook een klant die heel veel korte stukjes rijd (gehandicapt). Kregen een tip van een andere garage om een zonnecel in te bouwen. Als de auto stil staat wordt de accu toch geladen. We weten nog niet of dit daadwerkelijk de oplossing is.

Tip van een WW man oude type accu's die pakken al spanning bij 13.8 volt meeste nieuwe dynamo's laden bij een hogere spanning.

Maar het kan gewoon ook zijn dat er iets mis is met de auto? Dynamo toch weer niet goed of accu slecht?

alex7415 (0), 12 jaar geleden

De anwb heeft er vorig jaar ook een nieuwe accu ingezet, ik dacht van 54amp zou dat wel genoeg zijn of heeft dat er niets mee te maken.
vr gr alex heb het ff na gekeken de accu is 44amp

Heb vandaag de accu gemeten met de motor uit meet ik 11.8 v en als de motor loopt geeft hij 14.4 v aan, dus het laden gaat volgens mij wel goed

update : vandaag de wegenwacht erbij gehad omdat de accu weer te weinig stroom had, de accu is goed en de dynamo laad perfect bij dus gebruikt de auto stroom als alles uit geschakeld is. lekstroom?

alex7415 (0), 12 jaar geleden

het was toch de nieuwe accu die weer kapot was gegaan , de accu was ook te licht 44 amp en er moest een 62 amp in.
Hoop dat het probleem nu opgelost is.

bedankt ieder , gr Alex

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.