Audi A4: Eénmalige bonk linksvoor bij insturen naar rechts.

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0TFSI

Hallo,

Bij het insturen naar rechts hoor ik linksvoor één doffe bonk. Klinkt in eerste instantie alsof je iets zwaars in de kofferbak hebt liggen dat van de ene kant naar de andere kant schuift en plotseling tegen de zijkant van de auto tot stilstand komt. Het geluid doet zich alleen voor als ik ver naar rechts stuur. Ik hoor het geluid als ik van een rotonde af rij en als ik een haakse bocht moet nemen zoals bij een stoplicht naar rechts. Maar als ik echt heel zachtjes en voorzichtig de bocht neem hoor ik het geluid niet. Ra ra wat kan dit zijn??
Ik heb al een afspraak bij de Audi dealer gemaakt maar daar kan ik over twee weken pas terecht i.v.m. drukte. Ga in de tussentijd ook nog op zoek naar een andere garage.

Groet,

Joost

Joost626

Geplaatst door Joost626 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

kaleido 1 (1830) PRO, 10 jaar geleden

Bovenste veerschotel lager ?
Als je stilstaat en je stuurt helemaal naar rechts hoor je het dan ook ?

audia4 (0) PRO, 10 jaar geleden

@ ferrie, een A4 heeft geen mc pherson veerpoot met veerschotellagers... dit is de z.g. armen en benen wielophanging die wel eens wat kopzorgen veroorzaakt.

@ topicstarter, waarschijnlijk dus een van de draagarmen. het is voelbaar door iemand te laten sturen bij stilstaande wagen. (motor draaiend voor de bekrachtiging) doe voorzichtig, de bekrachtiging is sterk en steek je hand nergens tussen. neem een plankje hout en houd dit tegen de bovenste kogels aan (net boven het wiel) je voelt dan zo welke knakt.
Ervaring leert dat je meestal beter af bent een keer goed in de buidel te tasten en de hele armen en benenwinkel te vervangen. De wagen moet namelijk uitgelijnd worden na deze aktie, en als er een kogel ruim is volgen er weldra meer.

Joost626 (0), 10 jaar geleden

Hallo Audia4,

Goede tip, zal ik van de week eens proberen. Had al eens stistaand met draaiende motor het stuur helemaal omgegooid naar beide kanten maar toen hoorde ik helemaal niks. Zal van de week iemand anders laten sturen zoals je hierboven beschrijft zodat ik zelf alles goed kan zien en horen. Bedankt voor de snelle reactie. Zodra ik meer weet of de oplossing heb, laat ik het hier weten.

Groet,

Joost

P. Kelder (0) PRO, 10 jaar geleden

[quote=kaleido 1]Bovenste veerschotel lager ?
Als je stilstaat en je stuurt helemaal naar rechts hoor je het dan ook ?[/quote]
Ferrie

Wij waarderen jou bijdragen maar reageer alleen indien je ''echt'' technische kennis van een bepaald merk voertuig bezit.
Dit voorkomt onduidelijkheid en de onnodige vragen die hierop volgen.

Gr. Paul

Joost626 (0), 10 jaar geleden

Hallo, hierbij een kleine update..

Ben vandaag bij een niet gebonden merk garage geweest die me al eens eerder goed hebben geholpen met mijn vorige auto en het probleem uitgelegd. Even met de auto laten rijden en het geluid leek hem meer in het midden onder de motorkap vandaan te komen. Daarna op de brug gezet en de draagarmen gecontroleerd maar die leken er op het eerste gezicht er goed uit te zien, geen rare speling of zo. Hij dacht dat het ook wel eens het stuurhuis zou kunnen zijn maar daar moest hij nader onderzoek naar plegen en zou ik de auto een dag daar achter moeten laten. Gelijk maar een afspraak gemaakt voor komende woensdag. Dus wordt vervolgd.

Groet,

Joost

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.