Audi A4: elektonische verwarming werkt niet

Bouwjaar: 1996

De motor van deze A4 '97 tdi, met elektronische airco, komt wel op bedrijfstemperatuur. Ik heb de thermostaat vervangen, maar krijg nog steeds zeer weinig verwarming. Aan passagierskant, middenconsole, chauffagebak bewegen de rode en blauwe kraanen. Men heeft mij verteld dat een verstopte chauffagekachel de oorzaak zal zijn.

Pauwels

Geplaatst door Pauwels (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

hkiers (0) PRO, 18 jaar geleden

Kachel radiator verstopt, komt wel vaker voor bij deze types

Henk

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

kan ook dat er lucht in zit, de linkse slang, in de waterbak, richting de kachelradiateur kan je terugschuiven, er komt dan een ontluchtgaatje vrij in de stalen leiding. (staat een symbooltje op deze slang) MOet dan het expansievat even onder lichte druk zetten met afpersapparaat.

SWONNIE (0) PRO, 18 jaar geleden

draait de waterpompschoep wel? d.w.z. is er voldoende koelvl.stof circulatie. Na het demonteren van de thermostaat kan men met een kleine schroevendraaier net bij de schoep en voorzichtig voelen of deze niet toevalling los op het asje zit.
vr.gr.

Pauwels (0) PRO, 18 jaar geleden

Heb chauffagekachel vervangen( lekker veel uren!) en verwarming werkt weer. Koelwater is zeer vervuild, vandaar verstopping ...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.