Audi A4-Avant: foutmelding motor

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.2 fsi

hallo, de storings lamp van mijn audi a4 uit 2006 ( 3.2 fsi ) gaat aan als de motor tussen koud/warm is ( foutcode p0172 , cilinder 1 teveel benzine )

de motor loopt dan ook niet mooi stationair, verder start hij ook slecht als de motor warm is( slaat snel aan als ik wat gas geef)

heeft iemand dit ooit meer meegemaakt

alvast bedankt

best2010

Geplaatst door best2010 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Een kleine correctie: het is niet een cylinder die te veel krijgt, maar cylinderrij (bank) 1 (dat zijn 3 cylinders aan 1 kant van de motor).
Zijn de sensorwaardes gecontroleerd? Zijn de fuel trims uitgelezen? Misschien krijgt bank 2 (de andere kant) ook vrij veel brandstof.

best2010 (0), 12 jaar geleden

ok, bedankt voor het reageren, de sensorwaardes en fueltrims zijn nog niet uitgelezen, ik zal de audi naar de garage brengen, kan het onregelmatig lopen bij koud/warme motor en het het slecht starten bij een warme motor met elkaar in verband staan?

mvgr. kees

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Met een overrijk mengsel kun je allerlei storingen krijgen. Dus een aantal klachten zal wel met elkaar in verband staan.
Wat doet je benzineverbruik? Is dat ook hoger?

best2010 (0), 12 jaar geleden

+/- 1op 10 bij normaal gebruik, veel korte ritten,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.