Audi A4: Zwarte rook uit de uitlaat + gaat bijna niet vooruit

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0

Heren, zou iemand mij kunnen helpen om erachter te komen wat de probleem is van me audi a4 2005 model.

In de eerste en de tweede versnelling gaat me auto nauwelijks vooruit. Er komt een enorme zwarte wolk uit. Als ik dan me koppeling niet intrap valt de auto uit. Dit kwam eens in de zoveel tijd voor, maar sinds dat ik me oliefilter, olie, brandstoffilter en luchtfilter hebt vervangen is het allemaal veel erger geworden. Als de auto eenmaal weer goed rijdt.. Dan rijdt hij ook goed, maar zodra ik weer stil moet staan en weer moet optrekken komt er weer een hele wolk uit me uitlaat wat niet erg fris ruikt.

T.kcb

Geplaatst door T.kcb (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jan T (25) PRO, 12 jaar geleden

lees de storing eens uit misschien wekt de egr niet geheel goed.

groetjes jan.

Passat2.8.V6 (0), 11 jaar geleden

of kijk even naar de slang die naar je egr klep gaat want het kan zijn dat er een klein gaatje aan de achterkant van de slang zit waardoor hij te veel schoone lucht krijgt en de waardes niet meer goed zijn.

gr Nick.

Miedema2005 (0), 11 jaar geleden

Dit zelfde probleem heb ik ook, maar dan in alle versnellingen. EGR stekker eraf hielp al wat meer. ik zal de EGR vandaag of morgen schoon maken en dan audi voor een blind plaatje bellen om de EGR af te sluiten want dit is al de 3de x dat ik deze moet schoon maken , er zit ook al een nieuwe op.

Is uw motorcode toevallig ook BLB? dat is wel te vinden voor in het onderhouds boekje. EGR zit tussen inlaatspruitstuk en een smoor klep, waarvan weer een slang gaat. Het is lastig om het stekkertje eraf te trekken. Daarna zal de auto met een paar x starten wel een storing gaan geven maar u kunt daarmee altijd testen of het beter word. Storing gaat soms automatisch weg, soms niet.

Hoso (0), 10 jaar geleden

Hallo,

Ik heb het zelfde probleem!
Ben u uit gekomen wat het probleem was ?

Gr Ruben

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.