Audi A6: G3 probleem

Bouwjaar: 2001

Wie is er bekend met het volgende probleem bij een Audi A6 2.4 Multitronic met een Prins G3 installatie:

Motor rijdt bij constante snelheid zonder problemen op gas, maar zodra je van het gas afgaat en daarna weer gas bij gaat geven stottert de auto heel erg (Alleen bij LPG). Ook slaat de motor soms af als hij gestart wordt en hij op LPG overschakelt (alleen als hij warm is).

Ook het gas verbruik op LPG vind ik vrij hoog, 1 op 7/8, terwijl hij op benzie ruim 1 op 12 loopt.

Wie o wie kan mij helpen. De auto staat nu al voor de derde achtereenvolgende week bij de LPG installateur en het wordt nu onderhand vrij vervelend.

Ron10348

Geplaatst door Ron10348 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

hallo ron..

ik hoop voor je dat ze dit op kunnen lossen, deze motoren 2,4 zijn geen toppers op LPG, en zijn er dan ook heel weinig van op lpg gemaakt..

de eerste die echt fijn loopt op gas moet ik nog steeds tegen komen van al die jaren..

het verbruik voor zo'n auto is redelijk!

paul,

paul8532 (0) PRO, 18 jaar geleden

hoi paul

ik heb zelf voorheen een a6 2.4 automaat gehad van 1997 met necam gasinstallatie erin, ik moet zeggen alleen bij plotseling gasgeven vanuit stationair een beetje inhouden maar verder helemaal perfect echt.

en nu heb ik een a4 2.4 v6 op lpg g3 ook necam maar deze is niet helemaal goed moet nog naar gekeken worden als ik er tijd voor heb maar is wel met te rijden die houdt in en zo namelijk.

ik ken het prins systeem niet zo goed.
maar ze kunnen het gas toch ook uitlezen bij mij wel tenminste.
ik denk zelf aan een verdamper als dit systeem die heeft tenminste en dat ie dan niet voldoende gas aanvoert bij vermogen vragen en overschakelen van benzine naar gas

mvg paul

Ron10348 (0), 18 jaar geleden

Het probleem is verholpen door er andere injectoren in te zetten. Het enige wat nu nog moet gebeuren is een kleine aanpassing aan de temperatuur voeler van het g3 systeem en dan is het helemaal OK. Bedankt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A6 of stel zelf een nieuwe vraag.