Audi A4: Geen airco toch de juiste drukken en werking van pomp

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 19TDI

Dag collega's,


Vandaag een klant met een A4 waarvan de airco van zijn wagen niet meer werkte. Drukken gemeten OK en leiding is koud. Toch opnieuw gevuld met UV? alles ok. De venturi(orbit) voor de verdamper geen sporen van vuil. Dus volgens mij airco OK.
Wanneer ik de foutcodes uitlees krijg ik fouten op al de 4 klepmotoren. Geblokkeerd of geen voeding. Er blaast constant warme lucht

Zou hier de aansturing van dekleppen dus (HVAC zelf) defect zijn??

Wie weet raad

Alvast bedankt

Mabeva

Geplaatst door Mabeva (0) PRO , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

TheoStek (0) PRO, 14 jaar geleden

Lijkt me sterk dat alle 4 de klepmotoren defect zijn, heb je al een output test gedaan? Met een output test worden de kleppen/motoren aangestuurd en kom je erachter of de kleppen/motoren werken.
Als ze worden aangestuurd hebben ze ook geen elektrische onderbreking, letwel op dat je de output test het hele programma laat afwerken.
Dan kun je nog een basisafstelling uitvoeren, moesten de kleppen/motoren vast zitten is de kans groot dat ze los komen (niet altijd) en kan mogelijk zijn dat je deze handeling meermaals moet uit voeren.

Indien de kleppen op een bepaalde positie staan, krijg je ook geen koude lucht.
Wat je ook nog kunt kontroleren is om de ecc op handbediening te zetten, auto uit, laagste stand en blower volop, bedien elke gewenste ventilatie stand.

Kijk ook naar de temp sensor, (bedienings paneel) het ventilatortje achter de sensor kan vast door zitten (stof).

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.