Audi Cabriolet 1994: Geen luchtmassa meter? Slecht op toeren komen.

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.8 V6

Hallo, ik heb de auto nog niet zo heel lang en stoor me eraan dat het toerental redelijk slecht oppakt en dus ook bij het wegrijden dat de auto liever eerst een beetje inhoudt bij het wegrijden.
Ben net op zoek gegaan naar slechte luchtslangen en dergelijke. Kom er net achter dat waar de lucht massameter hoort te zitten, niks is. Het is wel helemaal dichtgemaakt. Zijn er ook v6en waar die ergens anders is?
Ik bedoel kan dit de oorzaak zijn? Loopt de auto dan wel, zonder een luchtmassameter?
Enig inzicht in deze situatie zou ik erg op prijs stellen.
Mvg

saint180_4

Geplaatst door saint180_4 , lid sinds 12 jaar geleden

7 Reacties

firedriver, 9 jaar geleden

Brand zijn lampje motormankement, indien ja, laten uitlezen, luchmassameter bevindt zich altijd van de inlaatbuis.
Gr.

saint180_4, 9 jaar geleden

Hallo,
ja ok, maar er zit dus niks bij de inlaat buis, wel duidelijk dat er iets had gezeten. Het rare is dat er geen lampjes of wat dan ook branden of mankement aangeven. Ga vandaag maar uitlezen.
gr

jan5047 PRO, 9 jaar geleden

Misschien lampje ook verwijderd

saint180_4, 9 jaar geleden

ik was vandaag bij VW. uitlezen kost 15€. Die jongen zat naar de stekker in de auto te zoeken, totdat ik vertelde dat ie in de zekeringkast zit onder de klep. Toen hadden ze de goede stekker niet. Toen na heel lang wachten ben ik weggereden want zo schiet het echt niet op.
Ik heb een 2e hands massameter gevonden en besteld. Krijg em volgende week. dan komt t volgende probleem want ik kan nergens een losse stekker of bedrading vinden.

jan5047 PRO, 9 jaar geleden

nu zie ik pas dat hij van 1994 is toen hadden deze nog geen mm lampje en volgens mij ook geen luchtmassa meter

saint180_4, 9 jaar geleden

Ik heb de motor code opgezocht, die is ABC. Volgens het boek heb ik dan een 2,6 met MPFI (multi point fuel inj.) en die hebben geen luchtmassameter.
Volgens de papieren (en wat ik dus dacht) heb ik een 2,8 die zou dan een MPI hebben en die hebben een luchtmassameter.
Het luchtfilterhuis heeft wel een bevestiging voor lmmeter, dus dan ga ik er maar vanuit dat er helaas een keer een andere motor is ingezet.

saint180_4, 9 jaar geleden

wat betreft het inhouden en slecht oppakken van toerental. Ik heb de sensor voor koelwatertemperatuur schoongemaakt en ook 2 kleine luchtslangetjes vervangen voor de zekerheid.
Loopt en rijdt een stuk beter nu

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi Cabriolet of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.