Audi A4 2005: Geen vermogen

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI

Ik heb een Audi A4 1.9 TDI. 132.000 km gelopen. Met geen vermogen.

Ik ben vanuit Duitsland terug gereden naar Nederland. Onderweg getankt en toen heb ik 2,5 uur gereden(niks aan de hand). Toen begon de auto na een stop al in te houden en flink te roken(roet). Eenmaal thuis aan gekomen starte de auto wel maar valt na een paar seconde gelijk weer uit.

Auto heb ik uit gelezen. Geen foutcodes aanwezig. Na flink zoeken ben ik tot de conclusie gekomen dat alle turbo slangen en vacuüm slangen heel zijn en goed gemonteerd zitten. Als ik de vacuüm slang van de turbo actuator aftrek loopt de auto normaal. ( zonder turbo wel te verstaan). Als ik de vacuüm slang terug monteer schier het stangetje van de actuator gelijk omhoog en valt de auto uit. Als de motor een paar minuten heeft gedraaid zonder de vacuüm slang op de actuator en de motor redelijk op temperatuur is en ik de vacuüm slang terug monteer blijft de motor draaien maar zonder vermogen. Vanaf stationair tot de 3000 toeren schokt de motor met gas geven en is het vermogen ver te zoeken. Na de 3000 toeren is er vermogen en is het een normale TDI. De motor rookt heel erg grijs zwart achtig. En bij de 2000 a 2500 nagelt hij heel erg.

Live data uitgelezen tijdens de proef rit en wat mij opvalt daaraan is dat de absolute throttle sensor constant op 95,3% staat. Bijgevoegd een foto met wat meer uitlees waarden op 3213 rpm.

Ik heb het gasklephuis, erg en complete inlaatspruitstuk schoongemaakt( was een aardige roestvorming aanwezig). Ook dit zonder resultaat.

Ook is de aansturing van de turbo actuator (N75 volgens mij) vervangen op advies van Audi. Dit ook zonder enig resultaat.

Ook heb ik de motor laten draaien zonder inlaatbuis. Ook dit geen resultaat.

Is er iemand die nog info kan geven over wat het kan zijn

Matthew1987

Geplaatst door Matthew1987 (0) PRO , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Matthew1987 (0) PRO, 9 jaar geleden

Probleem is opgelost. Egr klep was defect.

Na afdoppen van de egr was het probleem weg. Nieuwe egr klep gemonteerd. Auto rijd weer super

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.