Audi A4: Hoe kom ik bij het ruitenwissermechaniek?

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9

Hallo aUDIfanaten


Mijn ruitenwissermechaniek is wat verroest denk ik, het gaat allemaal stroef en niet of nauwelijks. Nadat ik het een paar keer geholpen heb heen en weer te bewegen komt er wat meer soepelheid in.

Ik wil het dus wat invetten en ontdoen van roest door wd40 te gebruiken. Ik kom niet of nauwelijks bij het mechaniek, er zit een zwarte rooster voor over de hele breedte maar ik kan nergens een bevestiging vindenb om het te verwijderen. Daaronder zit het mechaniek verwacht ik.

Hoe kom ik bij het mechaniek?

Mucho gracias alvast.

shaq

Geplaatst door shaq (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 13 jaar geleden

shag

Om het ruitenwissermechaniek weer goed te kunnen laten functioneren zal het mechaniek compleet gemonteerd en uit elkaar genomen moeten worden.
Enkel smeren van de buitenzijde lukt niet omdat het smeermiddel het asje niet bereikt omdat het asje is voorzien van een afdichting.

* wisserarmen verwijderen

* Kunstof deel onder de vooruit verwijderen

* Ruitenwissermechaniek wordt nu goed zichtbaar.

Gr. paul

shaq (0), 13 jaar geleden

Hoi Paul

Dank je wel. Ik was al even bezig en heb via de ruimte bij de accu gedeelten van het mechaniek met kruipolie bewerkt. Het mechaniek werkt nu weer goed. Ik vermoed echter wel dat het tijdelijk is omdat ik, net zoals je zegt, waarschijnlijk niet goed genoeg de oorzaak heb bestreden. slechts van de buitenkant.

Nu we het er toch over hebben. Wisserarmen verwijderen gaat via het dopje op de wisserarmen zelf, maar hoe verwijder je het kunststof gedeelte onder de voorruit?

Grt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.