Audi TT 1999: Hoe zet ik de motor op tijd zetten zonder merk teken

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: AJQ, Motorinhoud (cc): 1781, Vermogen (kw): 132

Hallo, ik heb een Audi TT 1.8 20V Quatro coupe Turbo van het bouwjaar 1999 met een gebroken distributie riem.
Ik wil binnenkort de cilinderkop demonteren om zo een beter beeld te kunnen krijgen wat er zoal vervangen moet worden.
Wie kan mij alvast uitleg geven c.q. schema om de motor weer op tijd te kunnen zetten, zonder enige merk tekens te hebben.

Allain

Geplaatst door Allain (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi TT? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (1425) PRO, 4 jaar geleden

Begrijp je opmerking niet helemaal , zonder enige merktekens te hebben , alles heeft een merk teken , zuiger van de eerste cilinder op bdp , dus max bovenste stand , nokken van de nokkenassen van de 4 cilinder op tuimelen dan staan ze van de eerste cilinder op ontsteken , dus vrij van de kleppen.

Highway (115) PRO, 4 jaar geleden

In mail afbeelding gestuurd

Allain (0), 4 jaar geleden

Kaleido1 & Highway, bedankt voor jullie reactie. Ik ben blij met de informatie en de bijlage. Kan nog niet zeggen wanneer ik precies aan de Audi TT ga beginnen. Ik hoorde net dat de Audi pas over ander half week gebracht kon worden. I.v.m. mijn werk kan ik alleen in de weekenden aan de Audi werken. Mocht het zover zijn laat ik jullie nog even weten over de afloop.

Met vriendelijk groet, Allain

Allain (0), 4 jaar geleden

Sorry voor de late reactie, door samenloop van omstandigheden is de Audi TT pas op 9 september bij mij thuis afgeleverd. Heb inmiddels wel even gekeken om de zij kap af te halen waar de distributie riem zich bevind. Wat ik op dit moment kan zeggen, zit de distributie riem te los. Waardoor de spanning op de distributie riem eruit is. Ik zie verder dat de distributie riem over de vertanding is geschoten, waardoor er gruis op de riem ligt. Denk zelf dat de distributie riem spanrol het heeft begeven. Welke mogelijke schade hierdoor is ontstaan kan ik nog niets over zeggen. Misschien dat jullie wel al een beeld hierover kan schetsen hoor ik het graag.

Met vriendelijke groet, Allain

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi TT of stel zelf een nieuwe vraag.