Audi TT 1999: Slecht starten code G40 sensor

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: AJQ, Vermogen (kw): 132

Hallo
Ik heb sinds een paar weken problemen met starten ene keer gaat t in een keer prima andere keer moet ik t wel 15 keer doen totdat ie loopt, je hoort m dan tussendoor wel net-niet aanslaan. Had olielekkage bij penbobines dus vd week de klepdekselpakking vervangen nu blijft helaas t probleem nog steeds en bij uitlezen komt de foutcode G40 sensor open or short to plus nu wil ik dit natuurlijk gaan nakijken en test ritten doen maar ik las ook dat t veelvoorkomend is bij dit probleem dat de distri een tandje verschoven zou kunnen zijn.
Is t in dat laatste geval slecht om ermee door te rijden? Ik had al gezocht voor controle puntjes of de riem er goed opzit met timing maar daarvoor moet ik onder de auto liggen en datgaat nu even niet ivm lichamelijke klachten. Hopelijk kan iemand me wat op weg helpen wil de motor niet kapot draaien natuurlijk vandaar de vraag, het motorblok is een 1.8t AJQ 180pk fwd en zit in een tt mk1
Bedankt
Gr
Da4r

Da4r

Geplaatst door Da4r (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi TT? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jaker (0) PRO, 4 jaar geleden

De foutcode duidt mijns inziens meer op een elektrisch probleem,zit de steker van de nokkenas sensor wel goed vast gemonteerd na de reparatie?

Da4r (0), 4 jaar geleden

Hallo. De stekker was nooit los geweest. Gisteren wel los gehad incl die g40 sensor schoongemaakt gecontroeerd. Geen verschil ga m vandaag of morgen met multimeter testen

Da4r (0), 4 jaar geleden

Vannndaag stekker doorgemeten is in orde ga de g40 maar vervangen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi TT of stel zelf een nieuwe vraag.