Audi TT 1998: Instrumenten (knoppen) verlichting

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8T 180 PK, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 132

Sinds 2011 heb ik de Audi TT.
De verlichting van 4 knoppen(stoelverwarming, achterruit, esp) werkten niet.(de rode verlichting) Tevens de rode verlichting in de deur voor de ramen, de alarm/deur vergrendeling verlichting en de knopjes voor achterklep/benzineklep, en de rode verlichting van de knoppen bij de binnenverlichting.

Maar sinds ik pas iets te hard over een drempel ging sprong ineens alle verlichting aan, daarna viel hij weer uit. Toen ik later de auto weer mee wilde nemen deed hij het weer. Nu doet hij het af en toe, soms 5 minuten maar soms 20 min en dan valt hij weer weg. Hij doet het niet altijd als ik hem start. Zekeringen getest.

Weet iemand hier een oplossing voor zodat hij goed werkt? Ik las dat het waarschijnlijk een massaprobleem kon zijn, maar hoe meet ik alle massapunten?

Alvast bedankt voor reacties!

jasperpilon

Geplaatst door jasperpilon (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi TT? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

WouterKB (0), 10 jaar geleden

De massapunten van de meeste interieur delen van de auto zitten achter de kunststof plaat die onder het stuur zit. Die moet je even demonteren en dan zie je vanzelf een rond dingetje waar een aantal bruine draden samen komen. Daar de moer even losmaken en controleren of er geen corrosie tussen zit. Als dat het niet is zou je zelf extra massa draden kunnen aanleggen vanaf de knoppen die het niet doen.

Wat ook nog zou kunnen is dat je ergens een draad breuk hebt die dan af en toe nog contact maakt.

vingerfrits (0), 10 jaar geleden

Knippert de verlichting van je instrumentenpaneel ook? Of heeft het andere gebreken? Deze gaan vaak stuk, en daardoor kan ook de dashboard verlichting etc. gaan knipperen. Dan opsturen naar ACtronics.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi TT of stel zelf een nieuwe vraag.