Audi A4: kachelradiateur schoon gespoeld maar nog steeds geen warmte in d

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 motor

Goede dag,

Ik heb mijn kachel radiateur goed door gespoeld, maar nog krijg ik geen warme lucht in de auto. Ook heb ik gekeken naar de leidingen en het lijkt me dat er geen water door de radiateur komt, maar dat ben ik misschien die het zo ervaart. Kan iemand mij vertellen waar het aan kan liggen. Ik zelf denk aan de waterpomp, maar de temperatuur van de motor is altijd normaal zoals deze moet zijn. Of ik denk aan de thermostaat die stuk kan zijn. De knop in de auto voor koude en warme lucht functioneert wel.

Met vriendelijk dank,

Romeo

Romeo27

Geplaatst door Romeo27 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

brunovanderjeught (0), 13 jaar geleden

Dag Romeo
Is er ooit een produkt in het reservoir of in de radiator gedaan om een lek te dichten? Zoja, vervang de kachelradiator, want dat middel stopt kleine gaatjes ,en in die radiator zijn het alleen maar kleine gaatjes, ook moet je bij warme draaiende motor, de inkomende, en zeker de uitkomende darm eens vastpakken en voelen of deze heet aanvoelen, deze bevinden zich in de motorruimte en gaan de passagiesruimte binnen, als deze heet aanvoelen is er wel een doorstroming, maar is de kachelradiator te vervangen.
Succes

Romeo27 (0), 13 jaar geleden

Hoi Bruno,

Of dat zo is weet ik niet, want heb de auto afgelopen februari gekocht. Toen deed de verwarming het nog goed. Ik moet wel zeggen, dat ik een keer lekkage heb gehad bij de in/uitlaat leiding van de kachel radiateur en sinds dien heb ik dit probleem. Ik heb de radiateur schoon gespoeld en er kwam aardig goede straal schoon water uit. Toen ik de linker leiding los koppelde kwam er een dun straaltje uit en bij de rechter kwam er een volle straal uit. Ik heb de darmen ook aan gevoeld en die voelen heet aan.

brunovanderjeught (0), 13 jaar geleden

Als de vorige eigenaar een lek had er een iets had ingedaan vooraleer hij hem verkocht, kan het zijn dat dat de verwarming nog enkele maanden werkt, want dat middel blijft doorwerken. En als de radiator goede doorstroming heeft van zijn in naar zijn uitgang, wil dit nog niet zeggen dat het warme koelwater de radiatorbuisjes ,die de warmte afgeven,wel degelijk verwarmen.En zoals je zegt dat de darmen goed warm aanvoelen, zal de kachelradiator wel degelijk aan vervanging toe zijn. Vervang wel alle koelvloeistof want er kunnen restanten inzitten van antilekmiddel, en je zou na enkele maanden terug problemen kunnen hebben.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.