Audi A6: Kerstboom op dashboard

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4 ltr 5cyl V6

Hallo, deze auto geeft ons problemen. Er komen allerlei waarschuwingen en waarschuwings lampjes aan op het dashboard. De versnellingsbak gaat zo nu en dan in noodloop.Het ABS lampje komt dikwijls aan. En als dat gebeurd kan ik een hoop systemen NIET uitlezen(Als ABS lamp aan is kunnen we de ABS, SRS, automatische versnellings bak enz niet uitlezen) . Zo nu en dan werkt de immobilizer ontkoppeling ook niet, de auto start dan niet. Maar na enkele keren proberen start ie uiteindelijk.De kodes die ik heb zijn:-Motor:17978 engine start blocked by immobilizer intermittent.- Automaat: 00529(engine speed sigal missing,00526brake light switch fault,inplausible signal, -ABS:01203:electrical connection between ABS and dash,no signal intermittent.-Instrumenten:01176( sleutel, signaal te laag, sporadisch) Zo nu en dan komt ook het olie kannetje aan en de rode driehoek begint te knipperen, met andere woorden een hoop- dashbord problemen? Heeft iemand een idee? We hebben het dash laten controleren en men zegt dat dat in orde, of beter gezegd tijdens het testen werkte het goed.Maar ik weet niet hoe bekwaam het bedrijf is, wij zitten hier in Nieuw Zeeland en vergeleken met Nederland en Europa zijn er hier veel minder(Europese) auto's, de markt is hier veel kleiner (4 mijoen mensen). Chas no is:WVWZZZ4BZWN049890

Groeten

John

John5720

Geplaatst door John5720 (0) PRO , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

sjaak10918 (0) PRO, 13 jaar geleden

zoveel problemen met de electrische installatie lijkt op te hoge spanning van de dynamo (meten op de accupolen bij draaiende motor), een slechte massa (aan het dashbord ?) of een defect instrumenten paneel.

John5720 (0) PRO, 13 jaar geleden

We hebben het opgelost. Het probleem zat hem in de ABS computer. We merkten dat als het probleem zich voordeed altijd eerst het ABS lampje aankwam en dan volgde al de andere waarschuwingen enz. We hebben toen onze ABS electronica specialist (hij repareert ABS modules) opgebeld en het probleem aan hem voorgelgd,hij zei dat er inderdaad dergelijke problemen voor kunnen komen als de ABS module stuk is.Blijkbaar is er ook een aansluiting naar de ABS module voor het motor toerental. Hoe dan ook we hebben de ABS module eraf gehaals en opgestuurd voor diagnose, het werd gerepareerd na montage heeft het probleem zich niet meer voorgedaan.En wat we ook hebben gedaan is proefrijden met de ABS module losgemaakt, en inderdaad deed het probleem zich dan ook niet voor! Iedereen bedankt voor het "meedenken".

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A6 of stel zelf een nieuwe vraag.