Audi A4: Koelsysteem doorspoelen

Bouwjaar: 1995, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6

Hallo,

Regelmatig werkt mijn verwarming in de auto niet. Ik heb al eens de kachelradiator doorgespoeld en dit hielp enkele weken. Vorig jaar heeft de garage het gehele koelsysteem doorgespoeld en dit hielp enkele maanden. Ik wil nu zelf ook het gehele koelsysteem van de auto doorspoelen, maar ik weet niet precies hoe dat moet. Op welk punt moet ik de tuinslang erop zetten en waar moet ik het water er weer uit laten stromen om het gehele systeem te spoelen?

Alvast bedankt voor de reacties.

gr. Hans

geen probleem

Geplaatst door geen probleem (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 15 jaar geleden

Een kachelradiateur doorspoelen lukt bijna niet, althans het spoelt niet waar je wilt spoelen. Uiteindelijk zul je hem toch moeten vervangen.

Gr. paul

geen probleem (0), 15 jaar geleden

Paul, ik weet dat dit een tijdelijke oplossing is. Maar dat accepteer ik. Weet jij wel hoe ik het hele koelsysteem (dus niet alleen de kachelradiateur)kan doorspoelen?



gr. Hans

ricky (0) PRO, 15 jaar geleden

Dat wordt dan slang voor slang en kanaal voor kanaal doorspoelen als je het goed wilt doen,want water zoekt de kortste weg.
Is er niet wat anders aan de hand waardoor je elke keer moet gaan spoelen?

geen probleem (0), 15 jaar geleden

Ricky,
Volgens mij heeft er ooit een keer een pil ingezten, waardoor die steeds verstopt zit. Daar heb ik nu de gevolgen van ondervonden!

Ik had gehoopt dat je niet alle slangen appart hoeft door te spoelen, maar dat je ergens een beginpunt en eindpunt kan nemen, bijvoorbeeld bij het koelvloeistofreservoir.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.