Audi A4-Avant: TDI quattro autom/tiptronic, auto gaat niet vooruit en niet acht

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5

Sinds een maand ben ik bezitter van een A4 avant 2.5 TDI Quattro S-Line Automaat/Tiptronic bouwjaar 2002. Auto heeft op 8-2007 laatste beurt gehad en heeft longlife olie waarmee je volgens mij 30.000 km kan rijden, nog 20 te geaan. Tot vandaag vond ik het een heerlijke auto om in te rijden, het volgende gebeurde:

Ik moest een noodstop maken met de auto voor een zebrapad, dus ik ga keihard in de remmen zover dat de ABS prima hun werk hebben gedaan en de auto ineens in stilstand zette. Vervolgens zet ik direct hierna de auto in de achteruit ( R stand ) en rij circa 15 meter achteruit. Ik zet de bak weer in de D stand en er komt geen beweging in de auto. Hoeveel gas ik ook gaf de auto deed niets, heel af en toe als ik met de verschillende standen speelde en hm in de D stand zette pufte de auto zo een 5 cm naar vooren waarna ik duidelijk voelde alsof de remmen werden geblokkeerd en deed ik dit in de achteruit gebeurde er precies hetzelfde, zet je de bak in de vrij (N) stand blijft alles nog netjes geblokkeerd en kan de auto niet geduwd worden. Ik Audi hulp bellen komt een monteur van Audi die het ook een apart probleem vind en er ook niet uit komt. Na van alles geprobeerd te hebben belt de monteur een sleepdienst die de auto naar de Audi dealer zal moeten brengen want de auto op een autoambulance trekken met een zwakke takel zou echt niet lukken want er was geen beweging in de auto te krijgen, zelfs met vier personen de auto gedrukt, NO F* way! Dus komt de sleepdienst en die trekt met een zware takel de auto op de vrachtwagen en na shockerend de auto die trailer op te slepen was ineens de blokkade van de wielen weg en kon de auto zo de trailer opgetrokken worden en de man van de sleepdienst was overtuigd dat alles nu wel in vrijstand was. Dus wij de auto naar de audi dealer rijden daar aangekomen word de auto een stuk van de trailer afgerold, de monteur gaat in de auto zitten en rijd inderdaad de auto de trailer af alsof er niets aan de hand is, na enkele meters achteruit rijden blokkeren alle wielen ineens weer en staat de auto weer stil, kan niet vooruit en niet achteruit rijden, de auto staat gewoon als een blok.

Ik vind dit een heel raar probleem, nog nooit meegemaakt zoiets, ik heb enkele problemen met automaat bakken gelezen op dit forum en weet niet echt wat de oplossing is, ik zelf dacht al die tijd ook aan een elektronisch probleem want het ESP lampje blijft nu ook aan als de motor start en kan niet meer uitgezet worden, dit probleem deed zich overigens voor nadat we de accu polen een minuut hadden losgehaald (in de hoop dat de boordcomputer dan gereset word en de wielen worden gedeblokkeerd) en ook als de deuren nu op slot zijn brand het rood waarschuwings lampje bij de deur niet meer.

Ik hoop dat ik hier een degelijk advies krijg waarmee ik naar de audi dealer kan gaan, want mischien als het een elektrisch probleem is als een relais of een zekering iets dat Audi me niet verteld dat de bak vervangen moet worden terwijl dat niet zo is. Ik heb nog 5 maanden garantie op de auto dus ik ga er vanuit dat dit probleem daar ook onder valt.

De motor draaid na dit incident nog steeds prima, ik hoor geen gekke geluiden ook bij het gas geven niet, alleen deed de versnelling af en toe raar en wilde hij niet goed in zn P/R of D stand, deed je de auto uit en weer aan dan weer wel, maar ja wegrijden 'ho' maar. Erg gek en het maakt me ook gek.

Overigens de auto heb ik gekocht bij een BMW dealer met 6 maanden garantie maar is altijd netjes onderhouden door Audi (boekjes met stempels aanwezig).

SO please als iemand dit probleem bekend voorkomt of id'n heeft hoor ik het graag.

audiNewbie

Geplaatst door audiNewbie (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

20 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 15 jaar geleden

Dit lijkt op een mankement in de rembekrachtiger die de zaak blokkeert...? is dit al gecontroleerd..??

Gr. paul

audiNewbie (0), 15 jaar geleden

Nee, er is nog niet echt naar de auto gekeken het gebeurde namelijk gisteravond en de monteur sprak over een kapotte bak iets wat ik eigenlijk niet hoop en ook niet aan wilde denken. Ik ga er vanuit dat als je de auto paar meters naar achteren kan rijden en de boel ineens geblokkeerd word niet de bak stuk kan zijn, klopt dat?

Als het de rembekrachtiger wel is, moet deze dan vervangen worden of wat?

P. Kelder (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=audiNewbie]Nee, er is nog niet echt naar de auto gekeken het gebeurde namelijk gisteravond en de monteur sprak over een kapotte bak iets wat ik eigenlijk niet hoop en ook niet aan wilde denken. Ik ga er vanuit dat als je de auto paar meters naar achteren kan rijden en de boel ineens geblokkeerd word niet de bak stuk kan zijn, klopt dat?

Als het de rembekrachtiger wel is, moet deze dan vervangen worden of wat?[/quote]
Dit probleem zit hem puur in de rembekrachtiger (kwam het eerst in mij op) allemaal niet zo spannend. Mocht dit de boosdoener zijn is vervangen ook gezien de veiligheid de enige oplossing.

Gr. paul

audiNewbie (0), 15 jaar geleden

Ok ik zal dit eens met de monteur bespreken, bedankt voor de reactie en hopelijk ook de oplossing. Ik hou je op de hoogte.

Thx

P. Kelder (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=audiNewbie]Ok ik zal dit eens met de monteur bespreken, bedankt voor de reactie en hopelijk ook de oplossing. Ik hou je op de hoogte.

Thx[/quote]
Succes...............

Gr. paul

jos-br (0) PRO, 15 jaar geleden

Lijkt wel alsof de bak in de parkeerstand komt te staan (blokkeerpen??) wanneer het zo abrubt gaat.

Jos.

www.hadecom.nl (0), 15 jaar geleden

Ik heb het onderwerp eens gevolgd. Heb je al meer informatie? Hangende remmen lijken me plausibel, een probleem in de bak iets minder, omdat hij wel rijdt. Ik ben iig nieuwsgierig.

audiNewbie (0), 15 jaar geleden

Bij de audi dealer was de diagnose een kapotte bak. De BMW dealer heeft vervolgens de audi daar opgehaald om zelf ook een diagnose te doen.

Daar is het wachten nu op, zodra ik meer nieuws heb stel ik jullie direct op de hoogte.

* Mij leek het ook heel sterk een kapotte bak want dan krijg je de auto door gas te geven geen cm in beweging.

audiNewbie (0), 15 jaar geleden

Heb meer nieuws.

Het blijkt inderdaad de versnellingsbak te zijn, deze is helemaal naar zn mallemoer.
De bak krijgt een revisie en heb de auto met een kleine 2 weken of eerder weer terug.

Ik had ook gehoopt dat het de rembekrachtiger was geweest of 1 van de andere suggesties hier, maar helaas.

Allen mijn dank.

www.hadecom.nl (0), 15 jaar geleden

hoe kan dat nou? Dat kan toch niet zomaar door een noodstop veroorzaakt zijn. Had je eerder al problemen gemerkt met de bak?
Anyway, rip aan je oude versnellingsbak en je banksaldo.

www.hadecom.nl (0), 15 jaar geleden

Kuch, ik lees 6 maanden garantie en 1 maand in bezit. Dus probleem van dealer. Jij blij met je garantie.

audiNewbie (0), 15 jaar geleden

en of ik blij ben! :D

nu is het een kwestie van wachten tot ze weer terug is :S

audiNewbie (0), 15 jaar geleden

[quote=www.hadecom.nl]hoe kan dat nou? Dat kan toch niet zomaar door een noodstop veroorzaakt zijn. Had je eerder al problemen gemerkt met de bak?
Anyway, rip aan je oude versnellingsbak en je banksaldo.[/quote]
nu er gezegd is dat de bak kapot is, ja, ik had al eerder problemen tijdens het remmen.
Voorheen als ik een beetje krachtig remde (bijvoorbeeld naderen stoplicht of drempel) en gaf daarna weer gas, houde de motor een beetje in waarna hij vervolgens met piepende banden wegspoot terwijl je het gaspedaal niet eens ver intrapte en dit deed de auto al vanaf begin. Maar ja, ik als nieuwe automaat rijder herkende de symptomen niet, dacht, zal wel zo horen met zo een snelle TDI :)

Maar goed dit overkomt me geen 2e keer, volgende keer rij ik rechtstreeks naar de garage/dealer. Ik stap iig nooit meer over op een schakelbak, dit rijd zo fijn vooral met de tiptronic stand erop :)

P. Kelder (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=audiNewbie]Ik stap iig nooit meer over op een schakelbak, dit rijd zo fijn vooral met de tiptronic stand erop :)[/quote]
We spreken je weleens weer....... De tiptronicbak is één groot ziekenhuis. Al krijg je hem voor niets, is nog te duur.

Gr.paul

johndoornbosch (0) PRO, 15 jaar geleden

ze gaan in de showroom zelfs naar de vaantjes.

audirijder1234 (0), 15 jaar geleden

Jullie zullen wel een Multitronic bedoelen en dan de oudere versie's. Die zijn berucht. De Tiptronic zijn betere bakken.

www.hadecom.nl (0), 15 jaar geleden

het gaat in deze thread toch over een gare tiptronic??

Er is overigens in de lijst weer een tiptronic probleem bijgekomen zag ik net. (A6 2.4, probleem met 2e versnelling).

Nou, voor mij geen tiptronic, dank je wel hoor.

P. Kelder (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=audirijder1234]De Tiptronic zijn betere bakken.[/quote]
Is nergens uit gebleken........... Automaatbakken van het VAG concern zijn één en al ziekenhuizen.

Gr. paul

audirijder1234 (0), 15 jaar geleden

Gelukkig ieder zijn mening.
@hadecom; eerst maar is kijken wat het zou kunnen zijn.

Vriendelijke groeten

Ik

P. Kelder (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=audirijder1234]Gelukkig ieder zijn mening[/quote]
Gelukkig is dit geen mening................ maar de keiharde werkelijkheid, een feit.

Aan de andere kant ben ik natuurlijk blij dat sommigen dit niet geloven, juist aan die minder gelovigen is die prut nog te verkopen

Gr. paul

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.