Audi A3: Koelvloeistof Lampje brand even,als auto gestart is daarna niet

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 turbo

Hallo ik heb sinds kort een audi A3 1.8 turbo, echter sinds kort,als ik de auto s'morgens start en weg rijd brand het koelvloeistof lampje even, na een paar tellen gaat hij weer uit en komt ie de hele dag niet meer pas als ik een dag later weer ga starten,,Koelvloeistof nagekeken en is wel in orde zit voldoende in,,,Oh ja en ook de temparatuurmeter gaat de ene x wel normaal de andere keer duurt het langer voordat hij op normale temparatuur staat of gaat ie weer naar beneden,,, ik heb een vermoeden dat sensor of zo vies of stuk is.. zo ja waar is die te vinden....
Alvast bedankt


Grt Danny

stylobubbling

Geplaatst door stylobubbling (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

genex (0), 16 jaar geleden

Ik denk je thermostaat, Ik had het zelfde probleem, je koelventilator draait ook niet neem ik aan ?
Je kan er achter komen of je thermostaat defect is door bij een warme motor aan de onderste slang van je ventilator te voelen, als deze bij een warme motor koud is is je thermostaat kapot...Ik hoor het van je ;)

vw_audi (0) PRO, 16 jaar geleden

een defecte thermostaat heeft niets temaken met het kontrole lampje




probleem van Dan is vermoedelijk
of een verkeerde koelvloeistof gebruikt
of sensor in potje is smerig/defect
(welke kleur is de koelvloeistof zit er olie of drap in?)

genex (0), 16 jaar geleden

Nou dat is wel degelijk het probleem want het probleem is nu opgelost d.m.v. een nieuwe thermostaat

Zodra je contact maar leest de thermostaat ook gelijk de temperatuur waarde...als die deze niet kan meten geeft die automatisch een storing door d.m.v. het controlle lampje op je dashboard.En zodra ik eerder doorgaf, als je onderste buis vanaf je radiateur naar je blok koud blijft is de thermostaat defect, deze blijft dan in een dichte stand staan zodat deze geen koelvloeistof doorlaat en niks kan meten dus de ventilator niet aan laat slaan ;)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.