Audi 0: Koelvloeistof stank en beslagen ruiten

Bouwjaar: 2006

Beste mensen, we zitten hier enigzins met een dilemma. Onze Audi 100 had eerst wat last van lucht in het koelvloeistof circuit, dit zorgde ervoor dat de temperatuur opliep tot onacceptabele waarden, en uiteindelijk ook een golf koelvloeistof eruit werd gedrukt. Resultaat was overhitte motor en een paar flinke witte walmen. Het was echter niet de eerste keer dat er lucht in het systeem zat, dit is al 1 keer eerder gebeurd, en nadat het spulletje ontlucht was deed alles het weer prima.

Nu hebben we hem deze keer naar de garage gebracht, er was gelukkig niets aan de hand met de koppakking, maar ze hebben wel het koelvloeistofpompje en de thermostaat vervangen. We kregen de auto weer terug en gingen ervan uit dat alles weer in orde was. Maar diezelfde dag nog merkten we een stank van koelvloeistof op, in eerste instantie dacht ik dat dit kwam omdat de vorige lading die over was gelopen aan het verdampen was. Bij m'n moeder zat dit toch niet zo lekker, dus bracht ze hem terug en vertelde bovenstaande geval. De man zei dat dit niet zo best was, een bijhorend symptoom was een beslagen ruit. Hier hadden we nog geen last van, maar nu (vandaag, een dag later) gebeurde dit wel, samen met nog steeds een aanhoudende stank.

We zijn van plan de auto terug te brengen, maar mijn moeder heeft hem Maandag t/m Donderdag nodig voor werk. Kan iemand mij precies vertellen wat deze symptomen nu betekenen, en of het wel verantwoord is om nog 4 dagen met de auto te rijden?

Bij voorbaat dank (en tevens bedankt voor het lezen van dit nogal lange bericht).

Sir Smokealot

Geplaatst door Sir Smokealot (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

volvodiesel (0) PRO, 17 jaar geleden

lekke kachelradiateur??

Sir Smokealot (0), 17 jaar geleden

Het is inderdaad zeer waarschijnlijk dat dit het geval is, dit is mij tevens verteld in het andere topic (door een foutje is mijn topic 2x gepost).

Het probleem is inmiddels verduidelijkt, maar in iedergeval nog bedankt voor je reactie ;)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi 0 of stel zelf een nieuwe vraag.