Audi A4 1998: komstoter afgebroken

Bouwjaar: 1998

Ik heb hier een geval van een komstoter die volledig is weg geslagen. Voor dat dit gebeurde,3000 km, is de auto nagezien bij de ANWB en daarna bij vw/audi bedrijf die een beurt heeft uitgevoerd.Beide hebben niks geconstateerd. Mijn vraag is of dit vaker voorkomt en de gene waar de auto van is het kan verhalen, aangezien de nokkenas en de cylinderkop beschadigd is + dat de motor gereinigd moet worden van metaaldeeltjes.
MvrG W Koopmans

wilbert12016

Geplaatst door wilbert12016 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

stranger (0) PRO, 19 jaar geleden

wat voor een motortype is het.

het komt vaak voor bij de 1.9 tdi dat er kleppen afbreken,lijkt wel een beetje op uw probleem.verder verhalen is lastig,want niemand kan in de motor kijken.
de mogelijkheid bestaat dat de klepsteel van de klep is gaan vreten in de geleider en hierdoor stroef is gaan lopen of de steel is vast geslagen en de komstoter heeft de klep niet op tyd naar beneden gekregen waardoor de zaak geforceerd is en kapot gelopen. rienigen van het onderblok lijkt me niet echt nodig,wel olie en filter verv. let op welk motortype het is en of je bij demontage van de kop geen beschadigde zuiger ziet.
mogelijkheid bestaat dat de klep is afgebroken is en de drijfstang krom heeft geduwd, dit kun je uitklokken op de motor boven op de zuigers.

Pim 328 (0) PRO, 19 jaar geleden

Kan ook zijn dat de motor een keer een kapotte distributie riem heeft gehad. En dat toen de kleppen geraakt zijn. Hierdoor is een klep scheef gaan staan. En dat men toen geprobeerd heeft de auto zo goedkoop mogelijk heeft proberen te maken. Dus nieuwe riem erop en liep toen goed, dus laten rijden. Na dien kun je dit soort klachten krijgen.

Hebben het op het werk gehad met een Golf 4. Waterpomp was kapot gelopen en riem versprongen. Klant geadviseerd om de kop ervan te halen omdat er wel eens een klep krom kan zijn. Klant had geen geld en zei "Maak hem maar goedkoop" wel zonder garantie. 1 jaar nog mee kunnen rijden, hierna stond de wagen weer bij de ons. Kop gedemonteerd en 2 cil. geen klep meer te zien en tevens het onderblok vast gelopen. Daar moest dus een nieuwe motor in.

jos_br.5980 (0) PRO, 19 jaar geleden

Meestal is de kop ook goed beschadigd wanneer er een komstoter aan stukken is. Dat kleppen zomaar afbreken heb ik nog niet van gehoord. Wel dat er fouten gemaakt worden met het monteren van een nieuwe riem. Dit kan wel eens veel later naar boven komen met alle gevolgen zoals hier beschreven.

Jos.

wilbert12016 (0), 19 jaar geleden

Ik heb een revisie motor opgehaald omdat de zuiger na verder onderzoek ook een tik heeft gehad. Mensen bedankt voor de reacties.

wilbert12016 (0), 19 jaar geleden

Oh ja het is een AHU motor.

HM (0) PRO, 19 jaar geleden

Wij hebben hetzelfde een keer gehad met een Golf tdi 99
nokkenas en stoters vervangen en de motor draaide weer . Maar oorzaak onbekend .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.