Audi a4: optrekken

Bouwjaar: 1997

ik heb een audi a4 di die soms, niet altijd, aan een zeer trage snelheid optrekt. Vroeger had ik dit probleem niet. Bovendien gebeurt het dat ik op de autosnelweg onmogelijk meer dan 125km/uur kan rijden, ook al geef ik een half uur aan een stuk plankgas. Weet iemand wat hier de plotse oorzaak van kan zijn?

rodulphus

Geplaatst door rodulphus (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

audia4 (0) PRO, 19 jaar geleden

is het een TDI?? dan de luchtmassamter controleren laten.

succes

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

hallo, vervang hem maar direkt..? ( ervaring ) controle..!! brengt niet altijd de waarheid naar boven..!! ze zijn niet echt ( goed )te controleren..! op de goede werking. maar dit geval is wel duidelijk om te zeggen dat het de luchtmassameter betreft...!!

paul,

rodulphus (0), 19 jaar geleden

auto heeft 130000 km en denk dat luchtmassameter nog nooit vervangen geweest is. Is dit dan normaal? En hoe komt het eigenlijk, als die luchtmassameter stuk is, dat het probleem zich niet constant voordoet? Zou schokken in eerste versnelling na lang rijden, vooral filerijden, veel vooruit-achteruit, stoppen-optrekken ook iets met luchtmassameter te maken hebben? Alleszins al heel erg bedankt voor je antwoord. Tom

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

hallo,tom. als ik eerlijk moet zijn..! op dit is eigelijk géén pasklaar antwoordt te geven..? wat er gezegt wordt is dat het mede door vocht en dan wel smeer...!! daar zijn ze nog al gevoelig voor..!! vandaar, maar jij kunt even kijken op de oude luchtmassameter..! daar staat een cirkel op met een datum, zo zou je even kunnen kijken of hij al eerder is vervangen.

maar ze gaan normaal zo'n 75000,km, mee...?
ook gaan ze niet vaker stuk dan bij welk ander merk dan ook dus dit is niks ernstig's. tom,


paul,

blijegeit (0) PRO, 19 jaar geleden

je zou hem ff met een goede ontvetter schoon kunnen spuiten en weer terug monteren.. trekt de auto nu weer goed.. alsnog vervangen...

suc6

p.s. ik heb het wel over de luchtmassa meter :D

rodulphus (0), 19 jaar geleden

ik laat iets weten als dit lukt of niet. bedankt hoor!!! Tom

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

ja goed op poetsen..? op de luchtmassameter dan weet je zeker dat je hem kunt weggooien..!! dus niet doen.. tom, gewoon vervangen ( zo duur zijn ze niet meer )

paul,

blijegeit (0) PRO, 19 jaar geleden

als je hem toch al gaat vervangen Paul, dan kan je het net zo goed eerst ff testen voordat je voor de kat z'n k.t een luchtmassa meter gaat vervangen, en nee, inderdaad.. zo duur zijn ze niet meer....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.