Audi A4: Koppeling trapt niet meer vrij

Bouwjaar: 1998

Betreft: audi a4 1.9tdi 66kw.
Km stand: 240.000 km
Tijdens het starten hoorde ik een tik waarna de koppeling niet meer vrij getrapt kon worden. Het pedaal heeft nog wel druk. Als bij het koppelingshuis luistert "hoor" je binnenin nog wel iets bewegen als je de koppeling intrapt. Weet iemand wat dit kan zijn? (zodat ik niet onnodig de versnellingbak uitbouw)

Leo

Leo6500

Geplaatst door Leo6500 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

koen6346 (0), 18 jaar geleden

Koppelingscilinder op de bak gaan wel is ooit kapot.

Koen

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

er zitten 2 cilinders totaal...

1, hulp cilinder (op de bak)

2, hoofd cilinder deze zit boven het pendaal!

paul,

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

Er kan ook een diafragmaveer van de drukgroep gebroken zijn, dan komt ie ook niet meer vrij (maar slipt door als je de koppeling in trapt met een zooitje vermogen er op)

Leo6500 (0), 18 jaar geleden

Het probleem was het 2 massa vliegwiel, 5 van de 6 verbindingspennen van de vliegwielen waren afgebroken een van deze pennen is uit het vliegwiel gevallen en is tijdens het starten tussen de koppelingplaat en het vliegwiel klem te komen zitten waardoor de koppeling dus niet meer vrij trapte. Oplossing: nieuw 2-massa vliegwiel gemonteerd (¤500,-) en alles werkt weer perfect.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.