Audi A4-66Kw TDI Automaat: krakende voortrein

Bouwjaar: 1996

Ik had een jaar geleden een krakend geluid in mijn Audi A4 TDI Automaat vooral bij een onregelmatig wegdek, Drempels, Kuilen in de weg en als ik op de motorkap drukte in de garage.Kilometerstand ca 170.000.

ik ben onmiddelijk naar mijn garagebedrijf gereden en heb het probleem aangekaart!
Nadat de auto op een 4 koloms brug omhoog getild was en er vanonder heftig aan de voorassen getrokken werd kwam het geluid terug.
De monteur heeft alle uiterlijke rubbers en scharnierpunten ingespoten met kruipolie en proefgereden.

Naar zijn smaak was het nu al minder en zei dat het het een kwestie van tijd was.

Doch in de tijd werd het krakende geluid heviger en irritanter.

Nadat ik op de google site het probleem had ingetypt kwam ik op problemcar.nl terecht en daar stond hetzelfde probleem uitgebreid besproken door o.a. een meneer Enno Ross.

Ik heb zijn advies opgevolgd door smeernippels te plaatsen in de omgekeerde fuseekogels van de auto en er vet in te spuiten en het probleem was geklaard!

De garage waar ik al jaren kom en een goede ervaring mee heb was ook blij met deze oplossing maar in het geval dat de kogels echt helemaal versleten zijn moet je ze echt vervangen en zo zie je maar dat het internet een uitstekende funktie heeft ook wat betreft dit soort problemen!

W.Luisman

Geplaatst door W.Luisman (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Pim 328 (0) PRO, 19 jaar geleden

Bij de dealers loopt hier een actie over, dat je draagarmen moet (mag) laten controleren. Mochten de kogels speling hebben dan worden ze vervangen (de draagarmen) Echter de actie gaat alleen over de Voorste onderste draagarmen (de rechte dus).

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.