Audi A4-Avant: Lampje (dimlicht) vervangen

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8T

Een simpele vraag, maar voor iemand die het de eerste keer wil gaan doen iets lastiger. Het rechterdimlichtlampje is kapot en die wil ik vervangen. Zoals helaas moet bij deze A4 uit 2003 de unit (Valeo) eruit om bij de lamp te komen. Nu heb ik ooit een plaatje hier gevonden op dit forum van hoe het moest, zie afbeelding (http://img24.imageshack.us/img24/7398/ko..., maar schroeven 2 en 4 kan ik nergens vinden. Vraag me af of dit de juiste in mijn auto is. En hoe haal ik de stekker los. Aan de rechterkant zit nog een zwarte platsic strook zodat ik nauwelijk aan de stekker kom. Please help :-). Bedankt.

Dead Silence

Geplaatst door Dead Silence (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 15 jaar geleden

Schoeven 2 & 4 zitten er echt wel, even goed kijken.........

Gr. paul

Dead Silence (0), 15 jaar geleden

Ha Paulus,

Dan ben ik toch echt zo scheel als een vis. Ik heb 15 minuten gekeken en ook aan beide zijden. Niets kunnen vinden. Maar als jij het zegt, geloof ik je. Dat plaatje heb jijzelf ooit gepubliceerd geloof ik. Vraag me dan uberhaupt af of ik met een torx 30 schroevendraaier bij kom aangezien ik ze niet kan vinden.

Kan ik de stekker zo los trekken of zitten daar klemmetjes aan die ik los moet wippen? Ik gaat nu naar buiten en nog eens kijken. Wat mot er overigens in? H7 lampies?

P. Kelder (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=Dead Silence]Ha Paulus,

Dan ben ik toch echt zo scheel als een vis. Ik heb 15 minuten gekeken en ook aan beide zijden. Niets kunnen vinden[/quote]
Begrijp er niets van....., ligt vast aan je ogen ;

Gr. paul

Dead Silence (0), 15 jaar geleden

Je hoeft er niets van te begrijpen. Heb ze gevonden, net gekeken. Zitten beetje verstopt en onderin. Laatste vraag, kan ik de stekker zo los trekken of zit deze met lipjes vast? En is het H7 (heb ik nog liggen) of H1? En kan ik er met een gewone torx bij?

P. Kelder (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=Dead Silence]Je hoeft er niets van te begrijpen. Heb ze gevonden, net gekeken. Zitten beetje verstopt en onderin. Laatste vraag, kan ik de stekker zo los trekken of zit deze met lipjes vast? En is het H7 (heb ik nog liggen) of H1? En kan ik er met een gewone torx bij?[/quote]
Stekker : iets indrukken, op het lipje drukken stekker af nemen...

Lampen : 2 x H 7

Gr. paul

Dead Silence (0), 15 jaar geleden

Thanks, ga ik vanmiddag een kloten aan mijn bak. Laat wel weten of het gelukt in. Xenongedachten kriebelen nog steeds......

P. Kelder (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=Dead Silence]Xenongedachten kriebelen nog steeds......[/quote]
Niet doen!!

Wat je niet kent, mis je ook niet.......... [url=http://img14.imageshack.us/my.php?image=...][img]http://img14.imageshack.us/img14/9054/kn...[/img][/url]

Gr. paul

Dead Silence (0), 15 jaar geleden

Mot jij wat van zeggen :-). Als ik me niet vergis heb jij xenon in dimlicht, grootlicht en mislampen. Dat is pas "uber". En heb ze ook zitten in mijn A3. Dat rijdt gewoon fijner. En vanwege de CANBUS in mijn A4 doe ik dat maar niet.

Update: mijn torx 30 schroevedraaiers zijn te kort aan de rechterkant. Er zit een plastic kap aan die kant die het feestje bederft en de opening te smal is voor de gripkant van de schroevendraaier. Kan ik morgen toch nog langs de monteur.

Update 2: had nog een sleutelsetje met bitjes en flexibel verlengstuk liggen. Dat was de oplossing voor de rechterkant. Links gewoon de schroevendraaier. Binnen 30 minuten beide lampies vervangen. Nu ik weet hoek de koplamp eruit moet, lijkt xenon inbouwen ook een easyjob...wie weet :-) Prettig weekend.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.