Audi A3: Lampje stuurbekrachtiging is geel

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDi

Ik heb me enkele maanden geleden een (tweedehands) Audi A3 aangeschaft. Hiervoor werd de wagen gebruikt als bedrijfsvoertuig.

Deze week ging ik tanken. Na de tankbeurt startte de wagen niet meer en kleurde het lampje van de stuurbekrachtiging geel. Alleszins, ik denk dat het het lampje van de stuurbekrachtiging is want de handleiding is in het Frans en daar spreken ze over "la direction assistée électromécanique". (Ik ga een Nederlandstalige handleiding aanschaffen, dat ben ik nu wel zeker...) We hebben de wagen in gang gekregen met behulp van startkabels en hebben hem thuis geparkeerd. Daarnet heb ik een nieuwe batterij gekocht en heb ik die geïnstalleerd. De wagen start terug zonder problemen, maar het lampje van de stuurbekrachtiging blijft geel. Kan er mij iemand uitleggen wat dit betekent en wat ik moet doen? Kan ik er veilig mee op de baan? Of moet de auto toch best zo snel mogelijk naar de garage?

Het symbooltje waar ik het over heb, is nummer 32 op de foto
[url=http://postimage.org/image/3mrgguov7/][img]http://s13.postimage.org/3mrgguov7/audi_...[/img][/url]

Kwinten1

Geplaatst door Kwinten1 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

martijn v o (0), 11 jaar geleden

Stukje rijden gaat ie dan weer uit?

C.Jonker (0) PRO, 11 jaar geleden

Lampje is een controlelampje. Het ergste wat er kan gebeuren is dat de airbag uitgeschakeld is en dat ie dus in geval van een ongeluk niet z'n werk doet.
Tijdens het op contact zetten voert ie een zelftestje uit en dan hoort ie uit gaan, nu blijft ie branden dus is er een storing.
Deze kun je laten uitlezen.

Kwinten1 (0), 11 jaar geleden

Oké, bedankt voor het snelle antwoord. Nu weet ik tenminste dat ik ermee op de baan kan gaan zonder echt gevaar te lopen.
Eventjes een vraag van mijn bankrekening: is dat "uitlezen" een duur grapje?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.