Audi 80 1993: lpg g3 ????????????????

Bouwjaar: 1993

Wie o wie weet of het mogelijk is om een audi 2.3 om te zetten naar een G3 installatie (heeft nu g op kenteken staan)

Gas installatie welke nu is geplaatst is van het merk necam.
plaatsing is geweest op (11-93)

Peter

npk

Geplaatst door npk (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi 80? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

audia4 (0) PRO, 19 jaar geleden

Gaat denk ik niet lukken, meestal is het alleen mogelijk met auto's die een multipoint injectie hebben, die electronisch is geregeld (stekkers op de inspuitventielen) Jij hebt een KE-jetronic 5 cilinder als ik me niet vergist, dit is een mechanisch/hydraulische injectie waar alleen de staitonaire loop elektrisch beinvloed is. Ook zal je aan een nieuwe tank moeten, deze is 10 jaar oud en wordt bij een nieuwe RDW (om)keuring niet meer geaccepteerd.

Zou er dus maar niet aan beginnen, als je niet te veel rijd kan het wel rendabel zijn het gas er helamaal uit te halen en op benzine verder te gaan. Je hebt dan geen volledige RDW keuring maar alleen een soort meldingsplicht waar na klein onderzoek (kijken of de tank, verdamper en leidingen weg zijn en alle gaten afgedicht zijn) de papieren gewijzigd worden zoals ze origineel waren.

succes

npk (0), 19 jaar geleden

harry
bedankt voor je reactie.
Ik heb vanavond via de mail iemand gesproken die in bezit is van een 2.3.welke voorzien is van een G3 installatie (staat op zijn papieren )in zijn audi 80 uit 94.
dus het is waarschijnlijk wel mogelijk.??? wie geeft wat zekerheid in deze .

Dat van de tank dat is inderdaad waar, die zou moeten worden vervangen door een recentere.


Peter.

ronald60 (0), 19 jaar geleden

Je kunt het best bellen met fabrikant van de gasinstallatie (Necam). De keuring van de installatie is door de overheid aan de branche overgelaten. De instalatie moet echter wel voldoen aan bepaalde eisen. Het telefoonnummer van Necam kun je wel krijgen via een lpg inbouwstation. Ik heb hetzelfde gehad met een Audi 80 V6 2.6 met een Necam G-3 installatie. Maar de auto was niet G-3 gekeurd. Dit was volgens Necam ook niet meer mogelijk omdat de auto te oud was.

Succes

kees6216 (0), 19 jaar geleden

de auto is inderdaad te oud voor g-3

npk (0), 19 jaar geleden

Kees ik dacht altijd dat de voorwaarde voor het verkrijgen van g3 was dat de lpg installatie hieraan moest voldoen ,en de auto in kwestie aan de emmisie eisen van 1994 moet voldoet,dit wil niet zeggen dat een oudere auto hier niet aan kan voldoen.

maar kees is het dan ook zo dat hier een bouwjaar aan verbonden is ?????.

npk (0), 19 jaar geleden

Okay hierbij mijn bevindingen omtrent het G3 verhaal

Heb Necam aan de lijn gehad,deze verklaart dat na het invoeren van G3 (ik dacht 1994) er een groot aantal auto (ook oudere auto welke voorzien waren van een G3 gasinstallatie welke een G3 op hun kenteken kregen.
Later heeft RDW de regels aangescherpt en is het niet meer mogelijk om een audi 80 (maakt niet uit wat voor blok of inspuiting)op G3 te zetten.

Dus er kunnen inderdaad audi 80's rondrijden met een G3 op het kenteken (hebben deze effe mazzel)

Wie nog andere ervaringen heeft laat het even weten.

groetjes peter

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi 80 of stel zelf een nieuwe vraag.