Audi audi 80 2.0 115 pk abk motor: oliedruk controle lampje aan en toerenteller valt dan weg

Bouwjaar: 1994

hallo

ik heb een audi 80 2.0 115 pk abk motor waarvan af en toe de toerenteller tijdens het rijden op 0 valt en dan af en toe weer aanspringt alsof er een los kontakt is en dan na een tijdje gaat het lampje van de olie branden de auto blijft dan wel normaal rijden en dit kan een minuut of 10 duren en dan gaat het lampje uit en de toerenteller weer aan er staat steeds in de computer een melding dat er iets is met de toerentalsensor
groeten gerrit

gtakman

Geplaatst door gtakman (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi 80? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

audia4 (0) PRO, 19 jaar geleden

wat dacht je ervan de toerentalsensor bedrading na te lopen en eventueel de sensor te vervangen als de bedrading goed is.......

Olielampje gaat branden omdat het dashboard een "motor loopt" signaal van de toerentalsensor mist op het moment dat ie het niet doen.

succes

rolfio (0), 19 jaar geleden

Ik heb hetzelfde gehad met mijn Audi. Dezelfde motor alleen een jaartje ouder. Na veel zoeken kwam ik erachter dat het de hall-voeler was. Kon echter niet alleen de hall-voeler vervangen, ik heb de complete stroomverdeler vervangen. € 180,- armer, problemen weg.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi 80 of stel zelf een nieuwe vraag.