Audi A6 1999: matige lichtopbrengst Xenon

Bouwjaar: 1999

De lichtopbrengst van de Xenon koplampen (met lenzen) is zeer matig. De gewone H-4 koplampen van mijn vorige auto waren beter. Hoogteafstelling is bij de garage gecontroleerd. Moet de koplamp (lens/reflector) misschien van binnen gereinigd worden?
Welke voorzorgsmaatregelen moet in nemen om de Xenon verlichting te verwijderen/plaatsen?

ronald60

Geplaatst door ronald60 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Dead Silence (0), 19 jaar geleden

Een dunne film van vuil / stof op de buitenkant van de koplamp (dus aan de buitenkant van de auto) kan al een vermindering van enkele tientalle procenten van de hoeveelheid uitgestraald licht veroorzaken.

Verder zou ik kijken naar de collimatie van de lichtbundel, hetgeen iets zegt over de kwaliteit van de optiek (reflector, lens).

Zelf zou ik niet gaan kloten aan de verlichting, omdat je met hoogspanning te maken hebt, nodig voor de gasontlading in de lamp.

Greetz,
DS

lightsomedog (0) PRO, 19 jaar geleden

als je de xenon verlichting wil controleren moet je het regelapp in de basis stand zetten.
het kan best zijn dat de verlichting dan een andere hoogteafstelling heeft.
succes max.

ronald60 (0), 19 jaar geleden

Garage heeft verlichting opnieuw afgesteld. Opbrengst is iets beter geworden. Verlichting op wegdek is echter niet echt helder wit zoals bij een A4 met Xenon.

ronald60 (0), 19 jaar geleden

Tijdens de donkere dagen in het begin van 2005 de xenon lampen zelf maar eens bekeken. Bleek dat het glas van de xenon lamp zowel links als rechts in het midden van de glazen buis wit was uitgeslagen. Hierop bij de garage nieuwe lampen besteld. De auto heeft nu weer volop wit licht en het probleem is dus verholpen. Dacht zelf dat Xenon lampen of goed werkten of in het geheel niet werkten. Blijkt dat de lampen dus ook half kunnen werken.

Groeten en bedankt voor de reacties
Ronald

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A6 of stel zelf een nieuwe vraag.