Audi 0: Moeilijk(er) schakelen en schokken/speling, zingend geluid bij w

Al enige tijd heb ik het probleem dat wanneer de wagen warmgereden is, de versnellingsbak zich moeilijker laat bedienen. Vooral van 1>2 en 2>3 gaat het stroef.

Wat ook het geval is, is dat dit gepaard gaat met lichte schokken bij gas loslaten en gas bijgeven. (ook alleen bij warme motor, of toch veel beter waarneembaar bij warme motor)

Ook heb ik gemerkt dat er sinds kort een heel licht zingend geluid hoorbaar is ergens in de buurt van/of in de versnellingsbak, koppeling wanneer ik in 1ste en 2de versnelling rijd. Ook weer bij warme motor.

Het vreemde is dat ik soms een hele week geen problemen heb en dan van vandaag op morgen het weeral klotig begint te doen...

Ik ben al zo lang aan het zoeken geweest hier tussen andere posts, maar ik word er niet echt wijzer van. Zelf verdenkt ik de koppeling (alhoewel die naar mijn gevoel niet slipt en ik gemakkelijk kan stilvallen als ik dat wil bij vertrek), en hoop stiekem dat het niet in de versnellingsbak zit.
Versnellingsbakolie ga ik verversen, heb reeds olie bij de dealer gehaald maar ik wacht nog op het additief dat ik besteld heb, nl. interflon fingear. Alhoewel ik denk dat de olie nog ok is, aangezien ik bij koude motor geen van bovenstaande problemen heb.

Km-stand is op dit moment 100.000 ongeveer.
Het is een AUDI A3 8L, bouwjaar 2002, 1.9tdi 130 PK, Nu 175 PK ongeveer (1,5 jaar al)

Verder heb ik vrijdag alle draagarmrubbers, fuseekogels, stabistangrubbers laten vervangen en een koni fsd demperkit laten plaatsen maar dit terzijde.

Misschien zijn er mensen die hetzelfde als ik ervaren of ooit ervaard hebben en mij nu kunnen helpen bij het zoeken naar het effectieve probleem en de oplossing ervoor.

GregoryAudia3

Geplaatst door GregoryAudia3 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

moderator (0) PRO, 14 jaar geleden

Vul even de autogegevens in. Dan weten we over welk model het gaat. Dit kan door op "Bewerken" te klikken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi 0 of stel zelf een nieuwe vraag.